Imagini din dronă cu primul tronson în lucru de pe autostrada A1 Sibiu – Piteşti

Se fac progrese pe şantierul autostrăzii A1 Sibiu-Piteşti. Noile imagini surprinse din dronă arată avansul lucrărilor pe mare parte din lotul de 13,7 km de la Sibiu la Boița.

RomaniaTV.net
09 sept. 2020, 14:56
Imagini din dronă cu primul tronson în lucru de pe autostrada A1 Sibiu – Piteşti

Lucrările la autostrada A1 Sibiu-Piteşti au fost contractate în 2019 cu firma Porr pentru circa 127 milioane de euro. După proiectarea ce a durat aproape un an, lucrările în teren au început efectiv în martie 2020. Termenul pentru execuția lucrărilor este de 3 ani.

Conform informațiilor CNAIR, avansul lucrărilor era în luna august de aproape 20%.

Guvernul a aprobat la începutul lunii iulie, printr-o hotărâre, exproprieri în valoare de 40 de milioane de lei pentru realizarea Secţiunii 5 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti, tronsonul dintre Curtea de Argeş şi Piteşti.

„A fost adoptată hotărârea de guvern privind realizarea exproprierilor necesare pentru realizarea Autostrăzii Sibiu-Piteşti, vorbim de Secţiunea 5, Curtea de Argeş-Piteşti. Valoarea exproprierilor se ridică la 40 de milioane de lei. Este un proiect de act normativ necesar pentru asigurarea frontului de lucru în vederea accelerării şi realizării lucrărilor la acest obiectiv important de infrastructură rutieră, Autostrada Sibiu-Piteşti, care, deja, spre deosebire de guvernările anterioare, este în acest moment în execuţie. Pe tronsonul Sibiu-Boiţa deja se lucrează, alte tronsoane au fost deja licitate şi contractate, iar în ceea ce priveşte Secţiunea 5 Curtea de Argeş-Piteşti se fac exproprierile necesare „, a declarat Ionel Dancă, la finalul şedinţei de Guvern, conform Agerpres.

Citeşte şi Orban, anunţ de ultimă oră despre autostrada Sibiu-Piteşti. Peste 870 de milioane de euro, bani europeni pentru construirea şoselei