Imagini dramatice la Suceava! Morga spitalului nu mai face faţă în plină epidemie de coronavirus

Publicat: Miercuri, 01 Aprilie 2020 10:08 // Actualizat: Miercuri, 01 Aprilie 2020 10:13 // Sursa: romaniatv.net

Numărul de decese de la Spitalul Județean Suceava începe să depășească capacitatea morgii. În aceste condiţii, în curtea unității medicale a fost adusă o ladă frigorifică pentru a băga morții. Potrivit procedurilor din această perioadă de stare de urgență, toţi cei care mor sunt înmormântați în condiții speciale, sicriele sunt sigilate.

Marți dimineață erau în morgă 16 decedați din spital, deja peste capacitatea normală de depozitare, potrivit monitorulsv.ro. Toți morții din spital sunt considerați suspecți de infectare cu coronavirus și sunt înhumați în condiții speciale, în regim de urgență. De asemenea, de la toți decedații trebuie recoltate probe privind infecția sau nu cu coronavirus.

Citeşte şi: Detalii cutremurătoare din cadrul anchetei infectaţilor cu coronavirus de la Suceava. Procurorii au extins cercetările

Pentru creșterea capacității de depozitare a decedaților, în curtea spitalului a fost adus un container frigorific.

Conform procedurilor din această perioadă de stare de urgență, corpul neînsuflețit se închide ermetic într-un sac impermeabil dublu, cu fermoar, și peste el sunt pulverizate produse biocide pe bază de formol. În cazul în care familia nu vine să ridice corpul, se vor anunța autoritățile competente în vederea ridicării și înhumării în cel mai scurt timp. În cazul Spitalului Județean va fi vorba așadar de Primăria municipiului Suceava.

Citeşte şi: Mărturie cutremurătoare din Spitalul Judeţean Suceava: "Din sacii negri cu care sunt căraţi pacienţii morţi sună telefoanele"

Transportul cadavrului către morgă de la locul în care s-a produs decesul se face tot în sac închis ermetic. În ceea ce-i privește pe aparținătorii care parcurg procedura de identificare a cadavrului, aceștia vor purta obligatoriu echipament de protecție de unică folosință: halat de unică folosință, mască facială, botoși și mănuși, în situația în care trebuie să intre în contact direct cu cadavrul. Sicriul trebuie adus de familie. Până la înhumare, sicriul rămâne închis, fiind interzisă orice acțiune de deschidere a acestuia. Înhumarea/incinerarea se va efectua în cel mai scurt timp disponibil, cu sicriul sigilat. 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus romania decese coronavirus Suceava Spital Suceava coronavirus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8415
RON
26 May
noapte 9 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H