Mărturie cutremurătoare din Spitalul Judeţean Suceava: „Din sacii negri cu care sunt căraţi pacienţii morţi sună telefoanele”

Nepoata unui pacient în vârstă de 68 de ani care a murit, luni dimineaţă, la Spitalul Judeţean din Suceava, a făcut mărturii cutremurătoare din spitalul transformat într-un focar de infecţie. 

31 mart. 2020, 10:30
Mărturie cutremurătoare din Spitalul Judeţean Suceava: „Din sacii negri cu care sunt căraţi pacienţii morţi sună telefoanele”

Femeia a povestit că unchiul ei fusese internat cu 4 zile în urmă, având simptome de astm. El nu a fost testat pentru coronavirus, iar familia așteaptă acum să afle rezultatul testelor făcute după moartea sa.

„Unchiul meu a murit dimineață la ora 5. Nu răspundea la telefon și familia a intrat în panică, nimeni nu știa nimic. Avem în famillie o doctoriță care a dat telefoane în tot spitalul și așa a aflat că e mort. A aflat de la morgă.

Cu o zi în urmă, unchiul meu spunea familiei că din sacii negri cu care sunt transportați pacienții morți sună telefoanele. Erau rudele care sunau să afle ce se întâmplă cu ei. Unchiul meu a fost marcat de această imagine. În cele din urmă, și el a murit în spital.

Doctoriței din familia noastră, care a încercat să afle ce se întâmplă, i s-a spus că unchiul meu nu avea telefon și de asta nu au putut să anunțe familia că a murit. Dar el avea telefon, așa a ținut legătura cu familia. În plus, pe fișa de internare e trecut numărul de telefon al familiei, dar nu a sunat nimeni.

Nu știm diagnosticul, familia e la morgă și așteaptă să îl poată lua, dar nu știm cât durează, sunt 20 de morți acolo”, a povestit Gianina Ursu, potricit g4media.ro

Pacientul a fost internat în secția de pneumologie a Spitalului Județean Suceava.

„Exact unde Gheorghe Flutur a fost internat singur într-o rezervă, deși el trebuia internat la secția de boli infecțioase, pentru că era pozitiv de coronavirus”, a mai spus Gianina Ursu.

Citeşte şi Cum poţi să iei coronavirus chiar dacă stai izolat în casă. Sfaturi importante pentru a te proteja de COVID-19