Imagini dureroase din România părăsită! Cum arată o casă din Munții Apuseni în care nimeni nu mai locuiește de zeci de ani! Fotografiile s-au viralizat pe Facebook

Imaginile cu o casă din Munții Apuseni i-a făcut pe mulți să își aducă aminte de trecut și de cum erau vremurile odinioară.

01 nov. 2022, 17:39

Un român a postat pe Facebook mai multe fotografii cu o casă veche din Munții Apuseni. Postarea a stârnit reacțiile oamenilor și i-a făcut pe mulți diintre aceștia să se gândească dacă nu cumva era mai bine în trecut.

„O postare mai puțin optimistă: așa arată o casă părăsită din Munții Apuseni, un peisaj pe cât de trist, pe atât de des întâlnit. Ultimii bătrâni se sting iar copiii și nepoții sunt plecați în alte zări: la oraș, în sate unde traiul este mai ușor, sau peste hotare. Sunt puține gospodăriile unde unul dintre copii alege să rămână sus și să ducă lupta mai departe.
Dacă am ține cu adevărat la acești oameni, la acest peisaj, la acest mod de viață, am face totul ca societate, ca stat, pentru a-i ajuta să rămână în continuare acolo și să trăiască cum o fac de mii de ani probabil”, a scris acesta în descrierea alăturată.

Citește și: Ilinca Vandici se mută în casă nouă. Ce spune prezentatoarea despre această decizie: „Strictul necesar. N-am intrat în mai multe…”

„Ce frumusețe s-ar face acolo dacă ar fi renovată….”, „Mă doare sufletul!”, „Impresionant de valoroase”, au fost câteva din reacțiile oamenilor.

Însă, o parte din cei care au văzut imaginile, nu sunt de acord  cu cel care le-a postat, fiind de părere că viața trebuie să urmeze ciclul natural și oamenii să se adapteze schimbărilor.

„Nu cred ca soluția este sa ii ajutam sa ducă o viata ca acum o suta de ani. Lumea a progresat și fiecare dintre noi trebuie sa integram părțile lui bune (ale progresului) în viata noastră într un mod armonios. În 2022, nu poți convinge oamenii sa ducă o viata austera într un sat de munte, pentru ca asa era acum 50 sau 100 de ani, austera. O baie în casa, accesul la internet pentru job si informare, un drum decent indiferent de anotimp sunt lucruri absolut necesare pentru un trai ok, nu mai spun de un acces relativ rapid la un dispensar, farmacie etc. Toate atuurile modernismului pot fi integrate armonios cu valorile, obiceiurile, arhitectura și alte componente care ne individualizează ca nație”, a scris un internaut.

„sa fim seriosi, e impotriva firii sa te opui avansului tehnologic si sa duci un stil de viata mult mai putin confortabil decat cel actual (chiar daca mai sanatos)”, a scris altul.

Citește și: Ingredientul secret pentru o varză murată delicioasă. Trucul pe care trebuie să-l știe toate gospodinele