Imagini emoționante surprinse în Neamț! Rex a rupt inimile pompierilor care l-au salvat. În ce condiții a fost găsit ciobănescul german

O drumeție frumoasă și veselă s-a transformat într-un moment de panică pentru Rex! Ciobănescul german s-a lăsat furat de peisaj și a ajuns într-o situație total neplăcută. Pompierii au intervenit pentru salvarea cățelului panicat.

10 iul. 2023, 14:54
Imagini emoționante surprinse în Neamț! Rex a rupt inimile pompierilor care l-au salvat. În ce condiții a fost găsit ciobănescul german
Imagini emoționante surprinse în Neamț! Rex a rupt inimile pompierilor care l-au salvat. În ce condiții a fost găsit ciobănescul german

Află povestea lui Rex. Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț au avut parte de o misiune cu totul atipică și emoționantă. Aceștia au intervenit pentru salvarea unui ciobănesc german care a plecat de lângă stăpânii lui pentru a alega după niște capre și s-a pierdut. Cățelul a rămas blocat într-un loc extrem de greu accesibil, între două stânci, alături de caprele care îl „ispitiseră”.

Citește și: Află cum se numește cățelul care ar putea ajunge primar! Cum a ajuns să candideze la primărie

Este vorba despre Rex, un ciobănesc german, care a reușit să îi emoționeze pe pompierii care au intervenit să îl salveze. Cățelul se plimba alături de stăpânii lui în Valea Lapoșului. Furat de peisaj, Rex s-a îndepărtat de stăpâni. Pompierii au fost nevoiți să meargă nu mai puțin de 8 kilometri pentru a ajunge în locul unde se afla cățelul. Pentru aceștia misiunea a fost una destul de complicată, dat fiind că Rex era cât se poate de speriat. Misiunea a fost finalizată în 30 de minute, cu succes.

„Rex, un câine căruia ii plac drumețiile, a vrut să exploreze Valea Lapoșului. Așa că a plecat înaintea stăpânilor, pentru a căuta locuri cu peisaje frumoase. A găsit un peisaj minunat, lângă două capre, pe stânci, într-un loc greu accesibil. După 25 de minute în care au urcat cu echipamentul în spate pe un drum forestier de 8 km, cei trei pompieri l-au întâlnit pe Rex care admira peisajul.

Misiunea a fost una dificilă, pentru că animalul era speriat. Dar cum pompierii sunt oameni care iubesc animale, Rex a simțit acest lucru și a colaborat cu ei. După aproape 30 minute Rex a ajuns în siguranță lângă stăpânii lui care erau vizibil emoționați pentru că blănosul lor e bine”, a scris ISU Neamț pe pagina sa de Facebook.

În ultima perioadă s-au popularizat tot mai multe intervenții ale echipelor de pompieri din toată țara pentru salvarea animalelor. De cele mai multe ori, imaginile surprinse la fața locului sunt extrem de emoționante.

Citește și: Imagini sfâșietoare după moartea unui preot din Carei! Maia, o cățelușă din rasa Akita, nu se dezlipește de mormântul stăpânului său de mai bine de un an