Imagini emoţionante. Un cal a fost scos în viaţă de sub dărâmături la 21 de zile de zile de la cutremur

Oamenii au auzit zgomote de sub ruinele unei clădiri și au săpat până la locul în care se afla calul. Căutările au fost oficial oprite de săptămâna trecută.

01 mart. 2023, 13:04

Un cal a fost scos în viață de sub ruinele unei clădiri care s-a prăbușit în timpul cutremurului din Turcia. Animalul a supraviețuit sub moloz timp de 21 de zile, potrivit Sky News. Oamenii au auzit zgomote de sub ruinele unei clădiri și au săpat până la locul în care se afla calul. Pentru a scoate animalul a fost folosit un excavator.

La final, calul a ieșit pe picioarele sale din muntele de moloz, dar a fost dus la un veterinar pentru un control amănunțit. Potrivit Ministrului Agriculturii din Turcia, calul a stat sub moloz timp de 21 de zile. După ce va fi verificat de specialist, calul va fi înapoiat proprietarului său, scrie digi24.

Cum pot fi schimbate în bani voucherele anti-sărăcie. Proiectul se află pe masa premierului

Turcia a trăit o adevărată catastrofă. Cum arată ultimul bilanț al morților de la cutremur

Numărul morților din Turcia în urma cutremurului devastator de luna trecută a crescut la 45.089, a anunțat miercuri Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD). Bilanțul total, incluzând şi victimele din Siria, a ajuns la aproximativ 51.000, scrie Reuters.

Cutremurul și replicile ulterioare au rănit peste 108.000 de persoane în Turcia și au lăsat milioane de oameni fără adăpost. Președintele Tayyip Erdogan s-a angajat să reconstruiască locuinţele într-un an, dar va trece mult timp până când miile de rezidenţi din zonă vor putea părăsi corturile sau containerele unde locuiesc în acest moment, pentru a se muta în locuințe permanente.

Seismul a devastat mai multe regiuni în nordul şi vestul Siriei, fragmentată de 12 ani de conflict. În zonele aflate sub control guvernamental, ministrul sirian al Sănătăţii a înregistrat 1.424 morţi.

În regiunile care nu se află sub controlul Guvernului, la frontiera cu Turcia, autorităţile locale au anunţat 4.537 de morţi. Însărcinatl cu Sănătatea în aceste regiuni, Maram al-Cheikh, a declarat marţi AFP că s-a bazat pe date culese de la spitale, din centre medicale, de la Apărarea Civilă (Căştile Albe) şi de la consilii locale, care au documentat înmormântarea unor victime care nu au fost transferate la spitale.

De la 6 februarie, AFP se baza pe bilanţul publicat de către Căştile Albe, salvatori voluntari din zone rebele, care înregistrează victimele găsite de către echipele lor.