Imagini impresionante din cartierul din New York unde fiecare casă e decorată cu mii de lumini de Crăciun FOTO&VIDEO

Imagini de poveste în New York. An de an, mii de lumini inundă un cartier din metropola americană, unde fiecare casă "îmbracă" straie de sărbătoare în preajma Crăciunului.

22 dec. 2021, 18:24

Dyker Heights este cartierul din New York unde fiecare casă e decorată cu mii de lumini de Crăciun. Când vine vorba despre decorarea caselor de sărbători, americanii se întrec pe ei înşişi. Locuinţele lor parcă prind viaţă, după ce mii de luminiţe şi ornamente sunt instalate pe faţade, în grădini sau în copaci.

Nu e de mirare de ce acest cartier a devenit un loc de pelerinaj în preajma sărbătorilor. Oamenii, localnici şi turişti deopotrivă, vin cu miile să admire casele pregătite pentru Crăciun.

Citeşte şi: Bill Gates a anulat Crăciunul: „Omicron se răspândește mai repede decât orice virus din istorie, va fi în curând în fiecare ţară din lume”

Fiecare proprietar încearcă să atragă atenția cu decorurile și luminile spectaculoase. Fiecare pom este împodobit, fiecare curte este plină de decorațiuni reprezentând reni, spiriduși și Moș Crăciun.

Cartierul Dyker Heights nu a fost dintotdeauna o atracţie datorită decoraţiunilor speciale de Crăciun. Lucy Spata îşi aminteşte că ea şi soţul ei, Angelo, s-au mutat în această zonă a New York-ului şi au fost dezamăgiţi de cât de anoste erau casele vecinilor în preajma sărbătorilor. Acela a fost momentul în care ea şi familia ei au decis să ia atitudine.

„Nu erau deloc decoraţiuni în acest cartier. Crăciunul înseamnă foarte mult pentru mine deoarece provin dintr-o familie care a decorat mereu de sărbătoare. Aşa că i-am spus soţului meu: ce facem? Aşa că am început să decorăm casa, nu atât de mult la început. În anul următor, am făcut mai mult. Am făcut acest gest în memoria mamei mele”; a declarat Lucy Spata, conform Abc7ny.com.

Aşa se face că Lucy Spata a devenit pentru vecinii din cartierul Dyker Heights „regina Crăciunului”. Ea spune că vrea să păstreze această tradiţie de dragul copiilor care vin să admire luminiţele în acest cartier.

„În Dyker Heights, copiii se simt bine şi nu costă nimic. Nu acceptăm donaţii. Nu vrem nimic. Le ofer din inimă”, a mai spus ea.

sursă foto: captură video Youtube

Citeşte şi: Situație controversată. Un bărbat a reușit să se vaccineze de nouă ori împotriva COVID. Motivul este incredibil!