Imagini INCREDIBILE. Explozia din Reşiţa, surprinsă de camerele de supraveghere

Primele imagini cu blocul afectat de explozia puternică din Reşiţa, de marţi dimineaţă, arată daunele suferite de apartamentele din imobil. Opt apartamente au fost distruse, iar alte zeci sunt grav afectate. Suflul violent a afectat şi blocul vecin.

RomaniaTV.net
01 oct. 2013, 10:07
Imagini INCREDIBILE. Explozia din Reşiţa, surprinsă de camerele de supraveghere

O persoană a decedat şi alte trei au fost duse la spital, în urma exploziei care a avut loc marţi dimineaţă într-un apartament dintr-un bloc din Reşiţa.

Proprietara apartamentului în care a avut loc deflagraţia a fost găsită ulterior în faţa blocului, sub dărâmături, potrivit Agerpres.

Cel puţin nouă apartamente din imobilul cu zece etaje de pe bulevardul Republicii din Reşiţa au fost afectate de explozie şi alte zeci de apartamente de la patru blocuri învecinate au avut de suferit. Cele mai multe au geamurile sparte, ca de altfel şi autovehiculele care au fost parcate în apropiere, unele dintre acestea având pagube majore.

Explozia a fost atât de puternică încât plafonul dintre etajele 2 şi 3 s-a prăbuşit. Opt apartamente au fost complet distruse, iar peste 50 de oameni nu mai au unde să stea. Au fost grav avariate parterul şi primele trei etaje ale imobilului.

La faţa locului s-au prezentat echipaje de la Ambulanţă, Pompieri, Poliţie, Poliţie Locală, Jandarmi, Enel şi E.ON Gaz, care încearcă să înlăture efectele dezastrului.

Primarul municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, a convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă pentru evaluarea pagubelor şi pentru găsirea unor soluţii în cazul familiilor care locuiau în apartamentele afectate.

Cauza exploziei o reprezintă, cel mai probabil, o acumulare de gaze, iar împrejurarea care a dus la deflagraţie nu se cunoaşte încă şi rămâne să fie stabilită ulterior.