Imagini incredibile cu furgoneta care a adus vaccinurile anti-COVID-19 în România. De ce s-a oprit maşina după ce a trecut de vama Nădlac?

Mașina care a adus în România primele doze de vaccin anti-COVID-19 a fost surprinsă în imagini oprită pe marginea drumului la scurt timp după ce a intrat în ţară prin vama Nădlac. Deocamdată nu se ştie motivul opririi, dar în imaginile postate de Luis Lazarus pe Facebook dau impresia că ar fi fost vorba de o defecțiune.

27 dec. 2020, 11:35

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a început duminică în România. Cadrele medicale din 10 centre medicale din Bucureşti şi din ţară au fost primele care au primit serul împotriva noului coronavirus.

Primele 10.000 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech au ajuns în România pe 25 decembrie. O furgonetă frigorifică care aparține firmei poloneze SL Express, specializată în transporturi de produse farmaceutice și produse refrigerate, a adus cele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID-19. Maşina a intrat prin Vama Nădlac şi a transportat serul la Insititutul Cantacuzino din Bucureşti.

Jurnalistul Luis Lazarus a postat pe Facebook mai multe fotografii cu mașina care transportă cele 10.000 de doze de vaccin, oprită pe marginea drumului. Lazarus dă de înţeles că furguneta s-ar fi oprit pe drum din cauza unor defecțiuni.

„Dorele, probleme mă”? Ce s-a întâmplat cu mașina care transporta vaccinuri sau”pinguini”? Arafatu’ ți-am promis ca iti dau si poze cu incidentul “vehiculului istoric” care, după Arad, s-a oprit in prima parcare și a stat ceva timp, incercand sa remedieze o … “chestiune”!!! (…)  Sper ca nu s-au “dezghețat” vaccinurile!!! Ca mereu văd alte temperaturi de câte ori dau ăștia imagini cu recipienții!!! Nici carnea nu mai e buna, după ce o congelezi și o decongelezi de mai multe ori, nuuu ??? Dar vaccinul!!!”, a scris Luis Lazarus pe Facebook, care a publicat mai multe fotografii cu furgoneta oprită şi cu soferul care pare că remediază o problemă apărută la maşină.

 

Prima persoană vaccinată anti-COVID-19 în România: O asistentă de la Institutul „Matei Balş” care s-a ocupat de primul pacient cu coronavirus din ţară

Vaccinarea anti-COVID-19 a început duminică dimineaţă în zece centre medicale din Bucureşti şi din ţară. Prima persoană care a fost vaccinată anti-COVID-19 este Mihaela Anghel, asistentă medicală generalistă la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.

Mihaela Anghel este membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie a acestui an, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

„Cred că a fost cea mai mare emoție. Am fost foarte privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din țară. Eu am primit primul pacient. Nici nu știam cu ce ne confruntăm, ne așteptam la ce e mai rău, dar încercăm să ne obișnuim. Suntem și mai afectați cu pierderea pacienților. Nu s-a întâmplat în toți acești ani să avem un raport așa mare de decese. Nu am știu cum să reacționez. Nu am întrebat de ce am fost aleasă. Nu a durut absolut deloc. Este cel mai nedureros vaccin făcut până acum. Românilor le transmit să deschidă bine ochii și să vină să se vaccineze. Simt și sper să fie sfârșitul acestei pandemii”, a declarat asistenta Mihaela Anghel după ce a primit prima doză de vaccin anti-COVID-19.

Citeşte şi: Adrian Streinu Cercel s-a vaccinat anti-COVID: Nu a durut deloc! Dacă românii vor să se vaccineze? Bine! Nu vor? Iarăşi bine!

Şi medicul Adrian Streinu Cercel s-a vaccinat împotriva coronavirus în acestă dimineaţă. Acesta a spus că vaccinul este extrem de bun și că toți cei care înțeleg că boala nu este una ușoară ar trebui să și-l facă.

„Este extraordinar vaccinul. Nu a durut deloc. Fetele au mână ușoară, sunt de la noi din Institut. Vreau să le mulțumesc că au făcut treabă minunată în pandemie.  Vaccinul este superb, sunt niște grămăjoare de grăsime, și în mijloc are DNA.Celelalte celule fac treaba și se produce imunitatea”, a declarat Streinu Cercel.