Imagini incredibile din Chile! Mai multe biserici au fost incendiate de protestatari VIDEO

Mai multe biserici au fost incendiate în capitala statului Chile, în contextul în care mii de cetățeni au ieșit în stradă pentru a marca un an de la protestele sângeroase împotriva guvernului conservator, conform DPA și EFE.

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 11:01

Protestatarii au incendiat două biserici, iar imaginile cu turnul bisericii Parroquia de la Asuncion, unul dintre cele mai vechi lăcașuri de cult din Santiago de Chile, a fost surprins de persoanele din stradă. 

Citește și: Italia închide străzile, dar păstrează deschise şcolile. Guvernul a adoptat un nou set de măsuri dure anti-Covid

În alte imagini se observă cum Iglesia de San Francisco de Borja, o biserică folosită de poliție pentru ceremonii, este cuprinsă de flăcări.

Conform Agerpres, demonstrația a început pașnic în Plaza Italia, însă după un scurt timp a degenerat în violențe, în ciuda intervenției oamenilor legii.

În Chile, în perioada 18 octombrie-30 noiembrie 2019, au avut loc mai multe manifestații care au paralizat Capitala. Protestatarii cereau un acces mai bun la serviciile de sănătate și educație, dar și o îndepărtare de sistemul economic neoliberal. În urma protestului cel puțin 30 de persoane și-au pierdut viața, poliția fiind criticată pentru brutalitate. 

Protestele au fost reluate recent, înaintea unui referendum la 25 octombrie în cadrul căruia chilienii vor fi întrebaţi dacă vor o nouă Constituţie, una dintre solicitările cheie ale demonstranţilor. Actuala Constituţie datează din 1980, din timpul dictaturii generalului Augusto Pinochet.