Imagini incredibile din interiorul unui uragan: valuri înalte de 15 metri şi vânt de peste 190 kilometri pe oră

Imagini incredibile au fost surprinse de oamenii de ştiinţă în interiorul unui uragan de categoria a patra, cu ajutorul unui robot plutitor. Este vorba despre uraganul Sam, produs în Oceanul Atlantic.

01 oct. 2021, 14:02
Imagini incredibile din interiorul unui uragan: valuri înalte de 15 metri şi vânt de peste 190 kilometri pe oră

Imagini incredibile din interiorul unui uragan. Robotul plutitor a avut de înfruntat valuri înalte de 15 metri şi vânt de peste 190 kilometri pe oră.

Imagini incredibile din interiorului unui uragan

Citeşte şi Imagini uimitoare. Camerele au surprins momentul în care un fulger a lovit clădirea One World Trade Center – VIDEO

Oamenii de ştiinţă au reuşit să înregistreze pentru prima dată imagini din interiorul unui uragan de categoria a 4-a, cu ajutorul unui robot plutitor, informează AFP vineri.

Imaginile arată un cer întunecat şi valuri care balansează violent dispozitivul dezvoltat de compania Saildrone, asemănător unei planşe de windsurfing, de culoare portocalie.Această ”dronă plutitoare” transmite datele în mod direct Agenţiei naţionale oceanice şi atmosferice (NOAA) din Statele Unite.

Scopul a fost acela de a contribui la înţelegerea proceselor fizice de la faţa locului, în vederea îmbunătăţirii prognozelor acestor evenimente climatice extreme şi, astfel, o mai bună pregătire pentru acestea.

Robotul ”ajunge acolo unde nicio navă de cercetare nu s-a aventurat vreodată, navigând în centrul ochiului uraganului şi colectând date care vor transforma înţelegerea cu privire la aceste furtuni puternice”, a declarat Richard Jenkins, fondatorul şi CEO-ul Saildrone, citat într-un comunicat.

Citeşte şi Uraganul Ida a făcut ravagii în sudul SUA. Doi oameni au murit după prăbuşirea unei autostrăzi, iar casa din New Orleans în care a trăit Louis Armstrong a ajuns un morman de moloz VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=uQM_03zuSAI&t=23s