Imagini inedite cu Antony Blinken la Kiev. Secretarul de stat al SUA, dus să mănânce la McDonald’s VIDEO

Dmitro Kuleba, șeful diplomației ucrainene, l-a dus pe omologul său, secretarul de stat american Antony Blinken, la un McDonald's din Kiev. Cei doi diplomaţi au făcut glume despre mahmureală, chiar în prezenţa reporterilor!

07 sept. 2023, 08:23
Imagini inedite cu Antony Blinken la Kiev. Secretarul de stat al SUA, dus să mănânce la McDonald’s VIDEO
Imagini inedite cu Antony Blinken la Kiev. Secretarul de stat al SUA, dus să mănânce la McDonald's

Imagini inedite Antony Blinken cu  la Kiev. Secretarul de stat american este la a patra vizită la kiev de când Rusia a invadat Ucraina.”Cred că am un interes real în a primi nişte cartofi prăjiţi”, a spus Antony Blinken, aşezat la masă la McDonald’s împreună cu Dmitri Kuleba. Dacă secretarul de stat american a mâncat cartofi prăjiţi, şeful diplomaţiei ucrainene şi-a luat o plăcintă cu vişine.

„Când eram student, cea mai bună reţetă pentru mahmureală era de fapt să merg la McDonald’s”, i-a mărturisit Kuleba lui Blinken în timp ce îşi mânca plăcinta. Blinken a chicotit, spunând că este sigur că s-a întâmplat „rar”. „Foarte rar, bineînţeles”, a răspus Kuleba. „Dar m-aş duce la McDonald’s şi aş cumpăra un cheeseburger dublu, o Coca-Cola mare, iar acesta ar fi micul meu dejun pentru mahmureală”, a continuat ministrul ucrainean de externe. „Mie nu mi s-a întâmplat niciodată”, a replicat Blinken.

Citeşte şi: Troc între soldați pentru echipamente militare funcționale. Ce le promit ucrainenii rușilor care dezertează: „Vino, îți garantăm siguranța” 

McDonald’s şi-a întrerupt operaţiunile în toate cele 850 de locaţii din Rusia în martie 2022, la scurt timp după invazia la scară largă a Ucrainei, dar a început să-şi redeschidă unele dintre restaurantele sale din Ucraina în august 2022, după ce lanţul de fast-food se retrăsese iniţial şi din această ţară, din cauza faptului că economia ucraineană fusese grav afectată de război.

Antony  Blinken a aterizat în capitala ucraineană, miercuri, la câteva ore după ce Rusia a lansat primul său atac cu rachete într-o săptămână împotriva Kievului. Toate rachetele au fost însă doborâte de apărarea antiaeriană ucraineanaă. Pe de altă parte, o rachetă a lovit miercuri o piaţă în aer liber din oraşul Kostiantinivka din estul Ucrainei, ucigând 17 oameni şi rănind câteva zeci. Acest atac a avut loc în timp ce secretarul de stat american se afla deja la Kiev.

Citeşte şi: Serviciul militar obligatoriu, în tot mai multe ţări din Europa. Ce se întâmplă în România