Antony Blinken a cântat la chitară într-un bar, în timpul vizitei la Kiev. A ales o piesă lansată după un concert anulat în URSS

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a cântat o interpretare a piesei „Rockin' in the Free World” a lui Neil Young, alături de o trupă locală, într-un bar numit Diktat, în timpul călătoriei sale surpriză la Kiev

15 mai 2024, 09:43
Antony Blinken a cântat la chitară într-un bar, în timpul vizitei la Kiev. A ales o piesă lansată după un concert anulat în URSS
Antony Blinken a cântat la chitară într-un bar, în timpul vizitei la Kiev. A ales o piesă lansată după un concert anulat în URSS

Melodia cântată la chitară de Anthony Blinken a fost lansată de Neil Young în 1989, după ce un concert planificat în Uniunea Sovietică a fost anulat.

Citește și: Antony Blinken, secretarul de stat al SUA: ”Ucraina dispune de ce îi trebuie pentru a-și recuceri teritoriul luat cu forța de Rusia”

Antony Blinken a cântat la chitară într-un bar, în timpul vizitei la Kiev

În timpul vizitei sale la Kiev, Antony Blinken a spus câteva cuvinte în contextul războiului continuu din Ucraina.

„Soldaţii voştri, cetăţenii voştri – în special în nord-est, în Harkov – suferă enorm. Dar ei trebuie să ştie, voi trebuie să ştiţi, Statele Unite sunt alături de voi, o mare parte din lume este alături de voi şi ei luptă nu doar pentru o Ucraină liberă, ci pentru o lume liberă. Iar lumea liberă este şi ea cu voi”, a spus Blinken, înainte de a cânta.

Pe reţelele de socializare, în timp ce unii ucraineni au criticat alegerea secretarului de stat al SUA de a cânta într-un bar, în timp ce situaţia de pe front încă este foarte tensionată, alţii au lăudat acţiunea.

Şefii diplomaţiilor americană şi ucraineană, Antony Blinken şi Dmîtro Kuleba, au luat prânzul la Kiev, într-o pizzerie fondată de un veteran al războiului cu Rusia. Vizita surpriză a secretarului de stat american a fost menită să asigure ţara că Washingtonul va oferi ajutor militar. Dmîtro Kuleba l-a întâmpinat pe Blinken la intrarea în local şi, după o îmbrăţişare, cei doi bărbaţi au petrecut aproximativ patruzeci de minute în interior, savurând o pizza.

„Trebuie să spun că, în calitate de cunoscător de pizza, aşa cum sunt majoritatea americanilor, cred că pizza de aici este foarte bună. O recomand cu căldură”, a declarat Antony Blinken.

Blinken a sosit la Kiev marţi dimineaţă pentru a reasigura Ucraina cu privire la sosirea ajutorului militar american, întârziat de mai multe luni din cauza disputelor din Congres. La rândul său, armata rusă a dat asigurări marţi că „avansează în profunzime„ în regiunea de frontieră Harkov (nord-est), unde a lansat o nouă ofensivă la 10 mai.

Citește și: Imagini inedite cu Antony Blinken la Kiev. Secretarul de stat al SUA, dus să mănânce la McDonald’s VIDEO