Imagini inedite cu Costel Corduneanu, liderul celui mai de temut clan interlop din România

Costel Corduneanu are 51 de ani, este un fost sportiv de performanță care a reprezentat România de două ori la Jocurile Olimpice. A fost campion mondial la cadeți și vicecampion european la lupte libere, dar a devenit, conform procurorilor, liderul unei grupări mafiote care acționa în 34 de state

12 dec. 2021, 10:28
Imagini inedite cu Costel Corduneanu, liderul celui mai de temut clan interlop din România

Costel Corduneanu, 50 de ani, poreclit “Ștefan cel Mare” sau “Stăpânul Moldovei”, a fost campion mondial la lupte și subofițer în cadrul cluburilor Steaua și Dinamo Brașov, înainte să intre în lumea interlopă și să devină unul dintre cei mai periculoși lideri de clan din România. Fostul lui antrenor a povestit că trecerea lui de partea greșită a legii a fost dictată de lipsuri: Costel n-a mai vrut să fie sărac și atunci a început să comită jafuri și să facă trafic de persoane, droguri sau arme. Așa a-nceput povestea clanului Corduneanu. Nu uită prima dragoste şi se întoarce de câte ori poate în sala de sport.

Anul trecut, a ieşit din închisoare şi a promis că va ieşi din lumea „băieţilor răi”. „Eu nu am spus niciodată că nu am greșit. Mi-am recunoscut greșelile. Am stat închis, iar după ce m-am eliberat, s-a demonstrat că fapta pentru care am stat închis nu există. (… ) Înseamnă că am fost judecat pentru numele meu, pentru Corduneanu, nu pentru faptă”

Bătaie între soţiile interlopilor Corduneanu. Diamantul Roz și Alina Filip și-au smuls părul din cap
“Eu vreau să ies din lumea asta. Am fost sportiv, am făcut lucruri frumoase. Am greșit, am plătit pentru greșelile mele. Nu mai vreau! Mi-a ajuns! Vreau să fac afaceri legale, să nu mai am treabă cu nimic. (…) Lumea spune că suntem clan, că facem parte din mafie și nu mai știu ce. Noi nu suntem clan, noi suntem o familie. Noi nu am omorât pe nimeni. Într-adevăr, am reacționat și noi când am fost provocați, dar atât”, a mai spus liderul grupării interlope pentru BZI.

Costel Corduneanu s-a născut într-o familie cu 11 copii și a intrat de mic în secţia de lupte a Clubului Sportiv Nicolina din Iaşi. “Era dotat de la natură cu abilităţile fizice necesare pentru a face performanţă în acest sport, însă fără curaj şi tupeu, eşti deja bătut”, a spus Gheorghe Broşteanu, antrenorul acestuia, potrivit ziarului Adevărul.

Costel Corduneanu şi-a încheiat abia după 10 ani socotelile cu fosta soţie. Cei doi au făcut partajul, ce a avut de împărţit interlopul cu Alina
El a devenit liderul unei grupări mafiote care acționa în 34 de state, conform procurorilor. „Eu nu sunt interlop, nu am clan sau ce se mai spune. Eu sunt un fost sportiv, un campion care a reprezentat România în toată lumea. Am fost fratele mai mare, am avut grijă de familia mea și i-am învățat ce am considerat eu că este bine. Fiecare dintre frații mei au făcut pe urmă ce au considerat ei. Eu nu pot răspunde pentru faptele lor”, a declarat Costel Corduneanu.

Corduneanu a fost campion mondial la cadeţi şi a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, unde a ocupat locul 9 – Barcelona, 1992, respectiv locul 14 – Atlanta, 1996. În 1996, la JO de la Atlanta a participat și fratele lui, Gheorghe Corduneanu, care a ieșit al șaptelea la lupte libere, categoria 48 kg.

Fiica lui Corduneanu îl moşteneşte. Elisa care are deja 3 medalii de aur la doar 9 ani

Elisa, care este eleva la Școala Gh. Mârzescu din Iași. Micuța de doar 9 ani s-a apucat de gimnastică ritmică și excelează la acest capitol. Elisabeta Corduneanu este fiica lui Costel Corduneanu și a Grațielei Cercel. Micuța a reușit să câștige mai multe medalii la Cupa Ghimbav, un concurs național care a avut loc la Brașov.

Elisa a luat trei medalii de aur la cerc, panglică și individual compus, la grupa de junioare III. Tot în acest an, ea a participat la competiția internațională Irina Deleanu, care a avut loc în București. Gimnasta a venit acasă cu o medalie de argint la panglică.

Adrian Corduneanu și-a serbat ziua de naștere cu mare fast. Tzancă Uraganu, Bogdan de la Ploiești și Adrian Minune, printre invitaţi. VIDEO