Imagini inedite de la botezul fiului lui Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai. „Data de 18 iunie 2022 va rămâne mereu în inima familiei mele” – GALERIE FOTO

Nicolae al României și-a botezat copilul în urmă cu două săptămâni, însă abia acum a publicat pe reţelele de socializare imagini de la eveniment. Fiul lui Nicolae al României şi al Alinei Binder a primit numele Mihai, la fel ca străbunicul lui, Rege Mihai.

01 iul. 2022, 16:30

Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai, și-a boteazat fiul. Taina botezului a fost săvârsită la Catedrala Încoronării, monument simbolic având în vedere că aici a avut loc încoronarea Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria, în 1922. Micuțul poartă numele străbunicului său, Regele Mihai.

„Data de 18 iunie 2022 va rămâne mereu în inima familiei mele. În această zi, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia s-a săvârșit Taina Sfântului Botez fiului nostru, Mihai.

În urmă cu 100 de ani, la 15 octombrie 1922, a avut loc ceremonia de încoronare a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria ca suverani ai României Mari, la catedrala construită special pentru acest moment solemn. Faptul că fiul nostru a devenit creștin în aceeași catedrală unde străbunii săi au fost unși drept Regi ne onorează profund.
Mai mult, bunicul meu, Regele Mihai, a purtat titlul de Mare Voievod de Alba Iulia. Iată încă un element pentru care, împreună cu soția mea Alina-Maria de Roumanie, am dorit ca botezul strănepotului său să fie săvârșit la Alba Iulia, ținând legătura între trecut, prezent și viitor in acest loc cu o încărcătură simbolică deosebită”, a scris Nicolae Al României pe Facebook.

Naşii strănepotului Regelui Mihai au fost Liviu și Simona Popescu.

Fiul principelui Nicolae s-a născut la 15 aprilie 2022 şi a primit numele Mihai, la fel ca străbunicul lui.