Strănepotul Regelui Mihai, botezat la Catedrala Încoronării din Alba Iulia

Moment special la Alba Iulia. Principele Nicolae, nepotul Regelui Mihai, și-a boteazat fiul. Micuțul poartă numele străbunicului său, Regele Mihai. Taina botezului a fost săvârsită la Catedrala Încoronării, monument simbolic având în vedere că aici a avut loc încoronarea Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria, în 1922.

18 iun. 2022, 20:27

Zi de sărbătoare în familia regală a României. Nepotul Regelui Mihai şi-a botezat fiul. Ceremonia religioasă a avut loc sâmbătă la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, catedrală ridicată în urmă cu 100 de ani pentru încoronarea Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria, monarhii României Mari.

Fiul principelui Nicolae s-a născut la 15 aprilie 2022 şi a primit numele Mihai, la fel ca străbunicul lui. În timpul slujbei, a fost cuminte și a plâns puțin.

„Este un nume de suflet şi este în amintirea bunicului meu. Este un nume de sfânt. Şi eu sunt Mihai şi un verişor de al meu este Mihai, deci e un nume de familie, nu numai numele regelui”, a declarat principele Nicolae.

Atât principele Nicolae şi soţia sa, Alina-Maria au avut mari emoții. Fiica cea mare al Principelui Nicolae, Maria-Alexandra, în vârstă de doi ani, nu l-a scăpat din ochi.

Naşii de botez sunt şi cei care i-au cununat, în 2018, pe Alina-Maria şi Nicolae, nepotul Regelui Mihai.

După ceremonie, familia regală și invitații lor s-au îndreptat către un restaurant din Alba Iulia, unde au servit diferite bucate tradiționale românești.

La botezul strănepotului Regelui Mihai nu a participat niciun membru al Casei Regale a României.