Imagini înfiorătoare într-un spital din Brazilia! Cadavrele unor oameni ucişi de coronavirus, lăsate lângă pacienţii vii

Trupurile unor oameni ucişi de noul coronavirus au fost lăsate laolaltă cu pacienţii vii într-un spital din Brazilia. Imaginile şocante au fost făcute publice, în contextul în care preşedintele Jair Bolsonaro l-a demis pe ministrul Sănătăţii care a cerut Guvernului să ia mai multe măsuri în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

RomaniaTV.net
17 apr. 2020, 16:54
Imagini înfiorătoare într-un spital din Brazilia! Cadavrele unor oameni ucişi de coronavirus, lăsate lângă pacienţii vii

Filmarea terifiantă a fost realizată, cel mai probabil, de o asistentă medicală în Spitalul de Urgenţă „Joao Lucio” din oraşul Manaus, situat în nordul Braziliei, relatează Daily Mail. În imagini se vede cum trupurile a 14 persoane ucise de COVID-19 au fost lăsate pe paturile din saloane, alături de pacienţii infectaţi.

De asemenea, în clip mai pot fi văzute cadavre acoperite cu cearceafuri şi lăsate pe holurile spitalului, nu departe de pacienţii intubaţi.

Vă avertizăm! Urmează imagini care vă pot afecta emoţional!

Referitor la imaginile filmate în spital, secretarul de stat în Ministerul de Sănătate din Brazilia a declarat că victimele au murit în noaptea de 15 spre 16 aprilie, menţionând că cinci dintre trupuri au fost scoase acum din saloane.

Potrivit sursei citate, nouă dintre trupurile victimelor răpuse de COVID-19 vor rămâne în spital până când rudele vor obţine certificatele de deces.

Autorităţile braziliene susţin că, dintre cele 14 persoane ucise de coronavirus, opt dintre acestea aveau vârste de peste 60 de ani. Celelalte şase aveau şi alte probleme de sănătate, fiind în stare gravă în momentul internării în spital.

Specialiştii susţin că Brazilia va înregistra vârful epidemiei de coronavirus în următoarele săptămâni. Cu toate acestea, preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat în repetate rânduri că virusul COVID-19 este doar o „mică gripă”.

Conform datelor Universităţii Johns Hopkins, Brazilia a raportat 30.891 de infecţii de COVID-19 şi 1.952 de decese din cauza noului coronavirus.

România are nevoie de Terapie Intensivă. Donează şi tu!