Imagini rare cu tânărul Cristian Pomohaci. Avea 19 ani şi se număra printre soldaţii Mişcării Oastea Domnului VIDEO

Cristian Pomohaci a ieșit din prim-planul vieții publice după celebrele înregistrări în care fostul preot încearcă să convingă un tânăr să întrețină relații amoroase cu el. Odată cu mediatizarea acelor înregistrări, imaginea lui Pomohaci s-a deteriorat puternic, iar aparițiile sale publice sunt din ce în ce mai rare. La fel de rare cum sunt și imaginile publicate zilele trecute de către televiziunea NCN, care-l înfățișează pe preotul-cântăreț în tinerețe.

04 apr. 2019, 07:21
Imagini rare cu tânărul Cristian Pomohaci. Avea 19 ani şi se număra printre soldaţii Mişcării Oastea Domnului VIDEO

La vârsta de 19 ani, Cristian Pomohaci făcea parte din Mișcarea Oastea Domnului și propovăduia cuvântul divinității într-o localitate din România, scrie a1.ro.

Citeşte şi Cristian Pomohaci, internat la „Urgenţă”. Cântăreţul va fi adus cu poliţia la proces în dosarul de evaziune fiscală

Oastea Domnului este o mișcare din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, care a luat ființă în anul 1923, la inițiativa preotului ardelean Iosif Trifa.

După definiția pe care i-a dat-o părintele Iosif Trifa, Oastea Domnului este „Aflarea și vestirea lui Iisus Hristos cel răstignit”.

După 1948 mișcarea a fost declarată ilegală de regimul comunist. În această perioadă, „Oastea Domnului”, condusă în anii grei ai stalinismului de Traian Dorz, care a totalizat 17 ani de pușcărie pentru acest motiv, a făcut parte din „biserica tăcerii”, ansamblu informal de credincioși creștini din diferite confesiuni, care refuzau să se supună autorităților comuniste, fiind, din acest motiv, socotiți ca „tipărind și răspândind literatură interzisă”, „uneltind împotriva orînduirii sociale” și „dușmani ai poporului”.

În 1990 „Oastea Domnului” a fost reabilitată de statul român și de Sinodul Bisericii Ortodoxe, care a ridicat caterisirea lui Iosif Trifa. În zilele noastre, Oastea Domnului are sediul administrativ la Sibiu, unde dispune de editură, librărie și tipografie proprie. Aici se tipărește, cu binecuvîntarea Sinodului Bisericii Ortodoxe Române, săptămânalul „Iisus Biruitorul” având ca supliment revista pentru tineri „Timotheos”.