Ucraina susţine că a doborât cinci avioane de luptă şi un elicopter rusesc

Armata ucraineană a anunțat joi dimineață că a doborât cinci avioane rusești și un elicopter în regiunea Luhansk, potrivit Reuters.

24 feb. 2022, 08:29
Ucraina susţine că a doborât cinci avioane de luptă şi un elicopter rusesc

Război Rusia-Ucraina. „Potrivit Comandamentului Forțelor Întrunite, astăzi, 24 februarie, în zona operațiunii Forțelor Comunale, cinci avioane și un elicopter al agresorilor au fost doborâte„, a transmis Statul Major al Armatei Ucrainene.

Ucraina este atacată de artilerie de-a lungul graniței sale de nord cu Rusia și Belarus, a anunțat joi serviciul de grăniceri, adăugând că forțele ucrainene răspund la focurile armatei ruse.

Citeşte şi Rusia a anunţat ce vrea să distrugă în Ucraina: „Instalaţiile de apărare aerodromurile şi aviaţia militară sunt dezactivate”

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a anunţat într-un comunicat că forţele armate ruse au neutralizat apărarea aeriană a Ucrainei şi au distrus infrastructura bazelor aeriene ucrainene, în cadrul operaţiunii militare lansate de Moscova.

Infrastructura militară, instalaţiile de apărare aeriană, aerodromurile militare şi aviaţia armatei ucrainene sunt dezactivate cu arme de înaltă precizie. Nu există lovituri de rachete, aviaţie sau artilerie asupra oraşelor Ucrainei, subliniază ministerul, într-un comunicat citat şi de canalul RT, pe pagina sa electronică. Populaţia civilă nu este în pericol, dă asigurări ministerul rus.

Citeşte şi Razboiul Rusia-Ucraina! Primarul Kievului, Vitali Klitschko, mesaj urgent pentru populaţie: „Ţineţi aproape valiza cu bunuri de strictă necesitate!”

În altă ordine de idei, Bursa de Valori din Moscova a anunțat joi că suspendă tranzacțiile pentru întreaga zi, la câteva ore după ce președintele Vladimir Putin a anunțat începerea unei operațiuni militare speciale în Ucraina.