Imagini șocante pe autostradă! Un șofer a fost surprins pe contrasens pe o bretea de pe autostrada A10

Imagini șocante surprinse pe autostrada A10, unde un șofer mergea fără nicio grijă pe contrasens, chiar pe o bretea a șoselei. IPJ Alba a declarat că bărbatul a fost identificat și sancționat în conformitate cu legislația în vigoare.

02 mart. 2023, 22:18
Imagini șocante pe autostradă! Un șofer a fost surprins pe contrasens pe o bretea de pe autostrada A10

Legislația rutieră se pare că le dă multe bătăi de cap șoferilor români, care refuză de multe ori să o respecte. Un șofer care se afla la volanul unei Dacia Logan a demonstrat exact această teorie. Conducătorul autoturismului a fost surprins deplasându-se pe contrasens pe breteaua autostrăzii, în județul Alba.

Citește și: El este Dani, adolescentul de 17 ani mort în accidentul de pe DN1. Era pe scuter și mergea pe contrasens

Inspectoratul Județean de Poliție Alba a declarat că șoferul a fost identificat și sancționat în conformitate cu legislația în vigoare.

„La data de 1 martie 2023, în urma unui apel prin 112 și a apariției unor imagini, în mediul on-line, cu un autoturism care ar fi circulatat, pe contrasens, pe autostrada A10 Turda –Sebeș, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au efectuat verificări, în vederea identificării conducătorului auto. Din cercetări a rezultat că autoturismul ar fi fost condus de un bărbat de 72 de ani, din comuna Valea Lungă, județul Alba. Față de acesta, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 1.305 lei, în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar, complementar, a fost dispusă măsura reținerii permisului de conducere, pentru o perioadă de 120 de zile”, a transmis IPJ Alba.

Evenimentul, care de altfel putea pune în pericol extrem de multe persoane, a avut loc pe breteaua de urcare pe Autostrada A10 Sebeș-Turda.

”Cum iau unii permisul? Urc pe autostradă liniștit la Teius către Alba Iulia și vine ăsta, frate!” a comentat șoferul care a a surprins pe cameră întrem momentul.

Într-o astfel de situație, șoferul care circulă pe contrasens pe autostradă se poate alege cu permisul suspendat pentru 120 de zile și cu o amendă semnificativă.

Citește și: Accident teribil pe Autostrada Vestului. Roata unui BMW a zburat pe contrasens, în mașină erau doi adolescenți și copilul lor