Imagini şocante prezentate de Zelenski. Momentul în care racheta rusească loveşte ţinta

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski acuză armata rusă că a atacat un centru cultural din estul Ucrainei.

20 mai 2022, 21:19

Racheta a vizat ”Casa de Cultură recent renovată” din Lozova, a declarat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pe Telegram.

Cel puţin şapte persoane au fost rănite, vineri, în urma unui atac al armatei ruse asupra unui centru cultural care tocmai fusese reconstruit, afirmă preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit cotidianului Le Monde.

Lovitura devastatoare pentru Putin vine din SUA. Ucraina poate distruge flota Rusiei
Atacul cu rachetă a vizat un centru cultural din orăşelul Lozova, situat în estul Ucrainei. „Forţele de ocupaţie au identificat cultura şi educaţia ca fiind inamicii lor”, a afirmat Volodimir Zelenski. Cel puţin şapte persoane au fost rănite în acest atac.

„Situaţia rămâne tensionată şi s-ar putea agrava. Forţele ruse de ocupaţie efectuează tiruri intense de-a lungul liniei de contact”, a afirmat, la rândul său, Oleksandr Motuzianik, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării.

New York Times publică dovezi foto și video ale execuției locuitorilor din Bucha, de către armata rusă. Ororile sunt inimaginabile, făptaşii au fost identificaţi
Anterior, autorităţile ucrainene au acuzat armata rusă că a atacat o şcoală din oraşul Severodoneţk, situat în regiunea Lugansk. În unitatea de învăţământ se adăposteau aproximativ 200 de persoane în momentul atacului. Cel puţin trei persoane au fost ucise, a declarat Serhii Haidai, şeful Administraţiei regionale, citat de BBC News.

Potrivit unei declaraţii a şefului centrului medical de urgenţă local, Viktor Zabaşta, cel puţin 7 persoane, inclusiv un copil în vârstă de de 11 ani, au fost rănite în urma atacului.

De asemenea ministrul ucrainean al Culturii, Oleksandr Tkachenko a declarat: ”Astăzi (n.r. vineri), în mijlocul unei zile lucrătoare, în timpul sesiunii Primăriei din Lozova, regiunea Harkov, o rachetă rusească a lovit Casa de Cultură recent renovată. Şapte persoane au fost rănite, cea mai tânără dintre ele fiind în vârstă de 11 ani”.