Imagini șocante surprinse în ambulanță! Un român stabilit în Londra a împins un paramedic afară din autoutilitară | VIDEO

Un bărbat, de origine română, a fost arestat după ce a trântit afară din ambulanță paramedicul de serviciu. Incidentul a avut loc în fața spitalului Chelsea and Westminster din Londra. Românul a fost arestat la scurt timp.

30 nov. 2023, 09:56
Imagini șocante surprinse în ambulanță! Un român stabilit în Londra a împins un paramedic afară din autoutilitară | VIDEO
Imagini șocante surprinse în ambulanță! Un român stabilit în Londra a împins un paramedic afară din autoutilitară | VIDEO

Serviciul de Ambulanță din Londra a șocat opinia publică prin difuzarea unor imagini cutremurătoare în care un pacient român împinge cu violență un paramedic afară dintr-o ambulanță. Incidentul a avut loc în fața spitalului Chelsea and Westminster, iar autoritățile au reacționat prompt pentru a aduce agresorul în fața justiției.

Citește și: Cum arată acum fiica biologică a lui Andrei Gheorghe. Anastasia are 29 de ani și locuiește la Londra

În înregistrarea video, un paramedic în vârstă de 30 de ani este brutal împins din ambulanță de către pacient, acesta din urmă având un comportament total inacceptabil. Printre altele, românul a urinat în interiorul vehiculului. După agresiune, pacientul părăsește ambulanța, ignorând paramedicul căzut la pământ. Pe tot parcursul incidentului, agresorul utilizează un limbaj vulgar și homofob îndreptat către membrii echipei medicale.

Individul, un român de 40 de ani, fără adăpost și cu un istoric îndelungat de infracțiuni, a fost rapid reținut de poliție, care era deja prezentă la fața locului. În urma investigațiilor, agresorul a fost condamnat și obligat să plătească despăgubiri medicului agresat. Acesta din urmă a suferit leziuni, caracterizând experiența drept „foarte dureroasă,” inclusiv o senzație de amorțeală.

Serviciul de Ambulanță din Londra a subliniat importanța imaginilor video în obținerea condamnării pacientului. Incidentul evidențiază dificultățile cu care se confruntă echipele de ambulanță, determinând instituția să investească peste 3 milioane de lire sterline în echiparea ambulanțelor cu camere video pentru protejarea personalului.

Într-un context de creștere a agresiunilor împotriva echipajelor de ambulanță, Serviciul de Ambulanță din Londra s-a alăturat campaniei naționale „Lucrează fără frică” încercând să promoveze o cultură fără violență și să creeze un mediu de lucru mai sigur pentru personalul din prima linie. În ultimul an, au fost raportate 561 de cazuri de agresiune asupra echipajelor de ambulanță, iar Serviciul de Ambulanță din Londra a furnizat poliției 156 de clipuri video ca probe în diverse cazuri.

Șeful paramedicilor, Dr. John Martin, a condamnat violența îndreptată împotriva personalului de ambulanță, subliniind că aceștia vin la serviciu pentru a ajuta comunitatea, iar violența nu poate fi tolerată. Autoritățile au asigurat publicul că vor lua toate măsurile necesare pentru a menține în siguranță echipajele de ambulanță și că vor urmări pedepsirea agresorilor.

Citește și: Ce meniu a primit un român într-un spital din Londra. „Mișto hotel, unde ziceai că e?”