Imagini şocante. Tată ucis de rachete în Gaza, în timp ce se filma cu fiicele sale. ”Nu vă fie teamă, jucați-vă” VIDEO

Un tată a fost omorât de un atac aerian al Israelului în Gaza chiar în timp ce mama îl filma liniștindu-și cele două fiice, îngrozite de bombardament.

18 mai 2021, 22:38
Imagini şocante. Tată ucis de rachete în Gaza, în timp ce se filma cu fiicele sale. ”Nu vă fie teamă, jucați-vă” VIDEO

Imagini şocante din Fâşia Gaza, deşi majoritatea liderilor marilor puteri cer încetarea focului şi protejarea civililor. The Independent vine cu un nou caz cutremurător din ororile războiului.  ”Nu vă fie teamă, jucați-vă în continuare, este aproape gata”, le repeta Ahmed al-Mansi, de 35 de ani, celor două fete ale sale în timp ce se străduia să le protejeze cât mai bine cu trupul său, atunci când avioanele de război israeliene le urlau deasupra capului, scrie The Independent.  

”Tati”, pot fi auzite cum țipă cele două fetițe care se ascundeau sub perne. Copilele și mama lor au supraviețuit ca prin minune atacului din weekend, dar bărbatul a murit încercând să le protejeze și să le liniștească.

Cu doar câteva minute înainte de lovitură, Ahmed al-Mansi își filmează cele două fiice, în vârstă de 6 și 12 ani, jucându-se cu o jucărie magnetică pe care tocmai le cumpărase pentru sărbătoarea de Eid, pentru a le distrage atenția în timpul ferocei campanii de bombardamente a Israelului asupra Fâșiei Gaza.

Israelul a bombardat singurul laborator de testare Covid din Fâşia Gaza VIDEO

Videoclipul a fost postat pe canalul YouTube de familie numit „Vedetele Sarah și Hala”, care în ultimele patru luni a documentat viața celor două fete din Gaza, inclusiv mai recent, în timpul atacurile aeriene.

Canalul a adunat zeci de mii de vizualizări și a ridicat familia la un fel de statut de celebritate în localitatea Strip, mulți oameni spunând că le-a adus alinare.

Videoclipul realizat de membrii supraviețuitori ai familiei sale din acea noapte este îngrozitor. Imagini şocante:

Atacurile sunt neobosite: există în clip cel puțin 10 lovituri în doar 15 secunde. În întuneric, copiii pot fi auziți țipând și vomitând.

Israelul a spus în acea noapte că viza rețelele subterane de tuneluri pe care militanții Hamas le folosesc în lupte.

Ahmed se numără acum printre cei 213 de oameni uciși în urma bombardamentelor din Gaza, potrivit ministerului sănătății din Gaza. Printre aceștia, se numără 61 de copii și 36 de femei.

Fratele mai mare al lui Ahmed, Hamed, în vârstă de 36 de ani, un cunoscut fotograf din Gaza, a declarat pentru The Independent că, înainte cu o zi ca tatăl să fie ucis, a organizat o petrecere de aniversare pentru Hala, fiica sa de 6 ani.

„Încerca să facă totul pentru a-i face să se simtă fericiți, să le distragă atenția de la coșmar”, a spus Hamed.

Videoclipul cu bombardamentul fatal a fost realizat de soția lui Ahmed, Haneen. Părinții îngroziți pot fi auziți repetând shahada, o rugăciune islamică, în timp ce copiii țipă și plâng.

Haneen, în vârstă de 29 de ani, a declarat că a început să filmeze totul pentru a marca momentul în care credea că întreaga ei familie va fi ucisă, ca o mărturie a ceea ce li s-a întâmplat. „Mi-a fost atât de frică. Așteptam moartea în orice moment ”, a spus ea.

Război în Orientul Mijlociu. Atac cu obuze şi rachete în Israel şi Fîşia Gaza


loading...
Partenerii noștri