Imagini şocante: zeci de maşini au luat foc, sunt cel puţin 7 morţi şi zeci de răniţi

Autorităţile au anunţat că incendiul "nu a fost un atac terorist", deşi talibanii au ameninţat cu atacuri după retragerea SUA.

02 mai 2021, 17:55
Imagini şocante: zeci de maşini au luat foc, sunt cel puţin 7 morţi şi zeci de răniţi

Imagini şocante. Cel puţin şapte oameni şi-au pierdut viaţa şi 14 au fost răniţi după ce zeci de autovehicule care stăteau la coadă pentru a primi permisiunea să intre în Capitala Afganistanului, Kabul, au luat foc, între ele mai multe camioane-cisternă pline cu combustibil, de unde a şi pornit focul, transmite duminică EFE.

Incendiul a izbucnit sâmbătă noaptea în nordul capitalei, în cartierul Shakar-Dara, unde se află autostrada care face legătura între Kabul şi provinciile din nordul ţării, a informat duminică, într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Tariq Arian.

„Incendiul s-a declanşat la un camion-cisternă cu combustibil şi apoi s-a extins la alte camioane şi la o benzinărie”, a explicat sursa citată, care a precizat că toate camioanele pot intra în oraş doar după orele 21:00 şi după primirea unui permis.

„În urma incendiului de noaptea trecută, echipele noastre au găsit şapte corpuri carbonizate şi 14 răniţi”, a menţionat Arian, care a precizat că zeci de camioane, printre care şi mai multe camioane-cisternă pline cu combustibil, au fost complet distruse.

Chiar şi duminică dimineaţa de la locul dezastrului continua să iasă fum, iar din multe dintre vehicule nu a mai rămas decât caroseria carbonizată.

Arian a ţinut să precizeze că incendiul „nu a fost un atac terorist”.

Imagini şocante:

Retragerea NATO din Afganistan a început în mod ”coordonat”

Retragerea din Afganistan a contingentelor angajate în cadrul Misiunii NATO ”Resolute Support” a început în mod ”coordonat”, iar toate măsurile au fost luate în vederea asigurării securităţii, a declarat joi un reprezentant al Alianţei Nord-Atlantice pentru AFP.

Atentat cu mașină-capcană în Afganistan. Primul bilanţ: cel puțin 30 de morți și 60 de răniți!

”Retragerea a început. Este vorba despre un proces ordonat, coordonat şi deliberat. Securitatea trupelor noastre va fi o prioritate absolută în fiecare etapă a procesului şi vom lua toate măsurile necesare pentru a ne pune personalul în siguranţă”, a precizat el.

Acest oficial, care a solicitat protecţia anonimatului, nu a precizat însă numărul militarilor şi nici calendarul retragerii ţărilor angajate.

”Orice atac al talibanilor în cursul retragerii va primi un răspuns viguros”, a avertizat el. ”Preconizăm că retragerea noastră se va încheia în câteva luni”, a adăugat oficialul.

SUA îşi retrag trupele din Afganistan, la fix 20 de ani de la atacurile din 11 septembrie. Anunţul făcut de Joe Biden
Aliaţii au decis, la jumătatea lui aprilie, să înceapă retragerea contingentelor până la 1 mai. Preşedintele american Joe Biden a apreciat că obiectivul misiunii a fost ”îndeplinit” şi preconizează încheierea retragerii trupelor americane la 11 septembrie, o dată simbol, în contextul în care americanii şi NATO au intervenit împotriva Al-Qaida în Afganistan după atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001 în Statele Unite.