Imagini spectaculoase cu Podul suspendat de la Brăila. Se lucrează în ritm accelerat la Golden Gate de România

E mobilizare pe şantierul Podului suspendat de la Brăila. Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au anunţat, miecuri, că se lucrează în ritm accelerat la montarea segmentelor de tablier.

25 mai 2022, 22:00

CNAIR a publicat imagini spectaculoase cu Podul suspendat de la Brăila şi a dat detalii despre stadiul lucrărilor.

„Lucrările avansează pe șantierul Podului Suspendat de la Brăila.
Antreprenorul a intensificat mobilizarea pe șantier și se lucrează în ritm accelerat la montarea segmentelor de tablier.
Până în acest moment, au fost aduse în șantier un număr de 56 de segmente dintr-un total de 86 fabricate.
Operațiunile se desfășoară în condiții optime, datorită evoluției meteo favorabile din ultima perioadă.
De asemenea, continuă lucrările de construcție a drumurilor de legătură, fiind în curs de construcție pasajul peste calea ferată, sensurile giratorii, viaductele de acces la malurile Brăila și Jijila, stația de taxare, precum și girația de la km 8 – conexiune cu drumul de legătură Smârdan – Măcin.

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila este al treilea pod ca lungime din Europa.

Citeşte şi: Mercedes intră într-o nouă eră. De anul viitor renunţă să mai producă maşini cu cutii de viteze manuale

Cât costă podul suspendat peste Dunăre de la Brăila

Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) asigură o finanțare de 363 de milioane de euro pentru podul suspendat și pentru 23 km de drumuri ce fac legătura dintre Brăila, aflată pe malul vestic al Dunării, și județul Tulcea, situat pe partea estică, conform Comisiei Europene. Podul și drumurile de legătură vor spori viteza și siguranța călătoriilor între Regiunea Nord-Vest a României și Marea Neagră, precum și către vecinii Republica Moldova și Ucraina.

Cablurile de 60 cm grosime care vor susține tablierul podului sunt produse de către o companie japoneză și au o garanție de 120 de ani.

Distanța dintre cei doi piloni de 192 m înălțime ai podului este de 1 120 m, în timp ce la Golden Gate este de 1280 m. Această minune inginerească a României va avea o lungime totală de 1 974 m, cu 4 m mai mult decât construcția americană.

Podul va avea patru benzi de circulație, la care se adaugă două benzi pentru pietoni și biciclete. Construcția a început în 2019 și este preconizată a se finaliza în 2023.

„Podul suspendat va avea o lungime totală de de 1.974,30 metri, o deschidere centrală de 1.120 metri şi două deschideri laterale de 489,65 şi 364,65 metri. Gabaritul pe verticală al podului va fi de 38 de metri de la nivelul de inundaţii maxim, îndeplinind astfel criteriile de navigaţie pe Dunăre”, susţin reprezentanţii CNAIR.

Citeşte şi: Cum s-a semnat contractul pentru podul din Brăila. Dezvăluire fabuloasă făcută de Marcel Ciolacu