Mercedes intră într-o nouă eră. De anul viitor renunţă să mai producă maşini cu cutii de viteze manuale

Constructorul german de automobile Mercedes-Benz a anunţat miercuri că începând din 2023 va înceta să mai producă vehicule echipate cu cutii de viteze manuale.

25 mai 2022, 21:42
Mercedes intră într-o nouă eră. De anul viitor renunţă să mai producă maşini cu cutii de viteze manuale

Tranziţia la cutiile de viteze automate se va face pentru fiecare model în parte, atunci când va fi introdusă o nouă generaţie de vehicule, a precizat un purtător de cuvânt al Mercedes.

„Odată cu creşterea electrificării, vedem cum cererea clienţilor migrează spre componentele de electromobilitate, baterii şi sisteme de propulsie electrice”, a precizat purtătorul de cuvânt. În consecinţă, Mercedes-Benz va „înceta, treptat, să mai ofere cutii de viteze manuale”.

Citeşte şi Cea mai scumpă mașină din lume are un nou proprietar. Cum arată Mercedes-ul de 135 de milioane de euro

În portofoliul actual al producătorului din Stuttgart, modelele A-Class şi B-Class precum şi CLA sunt în continuare disponibile cu transmisiune manuală.

Trecerea la cutiile de viteze automate ar urma să aibă loc în 2023, dar constructorul auto german nu precizat dat exactă, din motive de competiţie.

Citeşte şi Mercedes provoacă Tesla. Maşina electrică lansată de concernul german poate parcurge 1.000 de kilometri cu o singură încărcare

La modelele de autoturisme cu tracțiune spate, Mercedes folosește aproape peste tot un convertor automat cu nouă trepte. Transmisia manuală ar putea fi păstrată totuşi la camionete mici, precum Citan.