Imagini spectaculoase! Cum arată shaorma de 125 de metri lungime preparată de Zilele orașului Ploiești

O shaorma uriașă de q25 de metri lungime a fost făcută la la Ploiești. Participanții la eveniment au primit 520 de porții gratuite din partea autorităților, în contextul în care în acest an se împlinesc 520 de ani de atestare documentară a orașului.

22 mai 2023, 00:19
Imagini spectaculoase! Cum arată shaorma de 125 de metri lungime preparată de Zilele orașului Ploiești

Preparatul, la care au contribuit doi bucătari profesionişti, a fost împărţit primilor 520 de ploieşteni care au vrut să o deguste.

Primăria Ploiești a explicat că shaorma a fost preparată de o echipă de bucătari aflați în coordonarea lui chef Escoffier Ianoş Krajnik, ajutat de chef Escoffier Gabriela Stănculescu. S-au folosit mai multe ingrediente precum 100 kg de carne, 50 kg varză, 50 kg cartofi, 50 kg ceapă, 50 kg castraveţi, 50 sosuri speciale şi aproximativ 6 kg de mirodenii.

Citește și Ce conţine shaorma Hatz, a lui Dorian Popa. Care este ingredientul vedetă: „Evident că îl puteţi scoate”

„Gurmanzii ploieşteni au avut, astăzi, o mega surpriză la Zilele Municipiului Ploieşti 2023! O shaorma gigant a fost realizată special, în zona street food, pentru a marca acest eveniment.

Deoarece anul acesta se împlinesc 520 de ani de atestare documentară a Ploieştiului, primii 520 de ploieşteni au putut degusta gratuit din savurosul preparat culinar. (…) Shaorma gigant a măsurat 125 de metri lungime”, a transmis Primăria Ploiești.

Citește și Coadă interminabilă la shaorma gratis. Băcăuanii au stat în ploaie ore bune, cu ocazia deschiderii unui nou restaurant fast-food