Imagini spectaculoase! Un avion zboară fix pe deasupra oamenilor aflaţi pe plaja din Skiathos. Care este explicaţia aterizării atât de joase. FOTO şi VIDEO

Un video uluitor a devenit viral pe internet, după ce un avion Airbus A321neo a efectuat o aterizare foarte joasă, pe insula Skiathos. Aeronava a zburat fix deasupra capetelor celor veniţi să vadă avioanele.

11 aug. 2022, 17:06

Drumul de lângă plajă este foarte aproape de pragul pistei aeroportului, așa că mulți turiști vin special în acest loc să vadă avionele zburând la altitudine joasă. Pista aeroportului este construită între două dealuri, este relativ scurtă și merge de la nord la sud și de la coastă la turn, ceea ce înseamnă că piloții trebuie să se apropie cât mai jos posibil pentru a putea ateriza. Din cauza pistei scurte, avioanele trebui să decoleze cu mai puțin combustibil.

Un avion zboară fix pe deasupra oamenilor aflaţi pe plaja din Skiathos

Însă aterizarea avionului Airbus A321neo a fost neașteptat de joasă încât i-a surprins nu numai pe turiști, ci și pe experimentatul videograf care a surprins imaginile, scrie Daily Mail.

Videoclipul devenit viral surprinde apropierea avionului de aeroportul Skiathos Alexandros Papadiamantis. Un martor la survolul aeronavei s-a îndepărtat speriat crezând că o prăbușire este iminentă. Pe filmare se aud mulți turiști strigând surprinși din cauza vuietului motoarelor, în timp ce avionul coboară mult prea aproape de turiști, clătinându-se.

Care este explicaţia aterizării atât de joase

Un bărbat pasionat de avioane a explicat de ce o astfel de aterizare la extrem de mică altitudine era necesară.

Temperatura este ridicată și pista foarte scurtă, ateriyarea trebuie să fie adâncă pentru a maximiza pista disponibilă pentru oprire. Companiile aeriene low-cost operează cu timpi de rotație scurţi, care supraîncălzesc frânele”, a explicat specialistul.

Citeste si Era biletelor de avion ieftine s-a încheiat. Șeful Ryanair: „Oamenii vor continua să zboare frecvent, dar vor deveni mult mai sensibili la prețuri”

Bărbatul care a postat videoclipul și al cărui canal de YouTube prezintă zeci de aterizări și decolări dramatice de avioane a spus că piloții Wizz Air au bifat cea mai joasă aterizare de până acum.

Comentariile internauţilor la clipul de pe YouTube au curs în valuri.

Câți dintre spectatori credeți că aveau nevoie de pantaloni noi?”, a scris un internaut.

Un uscător de păr puternic, nu-i așa!?”, a glumit un altul.

Citeste si Avion lovit de grindină în Italia. A reuşit cu greu să aterizeze

Alții l-au felicitat pe videograful GreatFlyer pentru că a reușit să-și păstreze calmul și să surprindă aterizarea joasă din atâtea unghiuri.

A fost absolut nebunesc! Captură minunată, prietene, o treabă minunată!„, i-a scris o persoană.

Captură uimitoare. Mulțumesc pentru unghiurile multiple, exact asta am vrut să văd ca un tocilar al aviației! Perfect„, a scris un altul.