Imagini SPION cu viitorul crossover Dacia. Când va fi disponibil şi ce motorizări va avea Grand Duster

Dacia vrea să lanseze anul viitor un nou SUV de şapte locuri care va înlocui monovolumul Dacia Lodgy. Acesta ar putea împrumuta sistemul de propulsie hibrid al Renault Clio. Noul SUV ar putea fi numit Logan MCV sau Grand Duster.

07 mai 2021, 14:45

Dacia se pregătește intens să lanseze un nou model în gamă. Este vorba despre un SUV/crossover, care ar trebui să înlocuiască două modele, Lodgy și Logan MCV. Noi imagini cu caroseria pe care Dacia o va introduce în portofoliul său au fost publicate de jurnaliștii francezi de la AutoExpress.

Citeşte şi: Dacia Sandero și Logan, rezultate slabe la testele EuroNCAP, doar 2 stele: „Nu oferă asistență la schimbarea benzii”

SUV-ul va fi unul dintre cele trei modele pe care Dacia intenţionează să le lanseze până în 2025. Viitorul crossover Dacia se doreşte a fi o nouă concurenţă pentru Citroen Berlingo XL şi Hyundai Santa Fe.

La fel ca toate noile modele lansate de Dacia, noul crossover cu şapte locuri se va baza pe suporturile CMF-B ale Grupului Renault, ceea ce va permite Dacia să profite de cea mai recentă gamă de propulsoare hibride e-Tech ale companiei-mamă.

Jurnaliştii francezi de la AutoExpress se aşteaptă ca noul SUV Dacia să folosească acelaşi motor în 4 cilidri de 1.6 litru pe benzină, dar şi un motor electric de 138 CP, folosit pe Clio e-Tech.

Citeşte şi: Dacia Spring, la primul test. Totate detaliile, plusurile şi minusurile primului model electric al constructorului de la Mioveni

De asemenea, vor exista câteva motorizări pe benzină: 1.0 TCe (100 şi 120 CP) şi 1.3 TCe (140 şi 160 CP), dar şi o versiune 1.0 TCe pe GPL.

Noul Grand Duster va dispune şi de unele dotări moderne care se regăsesc şi la noile Sandero sau Sandero Stepway, precum frânare automată de urgenţă, detectoare de punct mort, asistenţă la pornire în pantă sau frână de parcare electrică.