Noi imagini terifiante din timpul dezastrului din Seul, în urma căruia 153 de persoane au murit și câteva zeci au fost rănite – FOTO

Peste 150 de persoane au murit călcate în picioare, după o busculadă creată la o petrecere de Halloween din Seul, capitala Coreei de Sud.

31 oct. 2022, 11:31
Noi imagini terifiante din timpul dezastrului din Seul, în urma căruia 153 de persoane au murit și câteva zeci au fost rănite – FOTO

Au apărut și primele imagini din timpul busculadei din Seul. Haosul a început sâmbătă seara, în timp ce peste 100.000 de oameni au partidipat la o petrecere de stradă în Itaewon.

În imagini se observă mulțimea de petrecăreți care abia se poate mișca. Martorii critică faptul că serviciile de urgență au intervenit prea târziu, când incidentul a devenit fatal.

Autoritățile au eșuat în a anticipa numărul uriaș de persoane care au împânzit zona.

Adolescenții și tinerii adulți s-au adunat în inima capitalei pentru a se bucura de sărbătoarea fără restricții, după trei ani de pandemie. Din păcate, bucuria a fost întreruptă brusc de o tragedie. Tinerii s-au văzut prinși în aglomerația sufocantă din care nu au mai avut cum să scape.

Citește și Miliardarii lumii au petrecut Halloween-ul la Castelul Bran. Cât au plătit pentru eveniment

Petrecăreții panicați din Seul au rămas blocați în mulțime și se chinuiau să respire. Mulți dintre ei au făcut stop cardiac.

Imaginile ajunse pe internet arată mulți tineri care se urcau peste alții în încercarea de a supraviețui, în timp ce alții au început să plângă disperați după ajutor.

153 de oameni și-au pierdut viața. Pe lângă aceștia, 82 au fost răniți, dintre care 19 au ajuns în stare gravă.

Din victimele decedate, 97 erau femei, iar 57 erau bărbați. Patru victime erau adolescenți, iar 96 dintre ei aveau în jur de 20 de ani, au transmis autoritățile.

Printre victimele moarte 26 erau străini din China, Iran, Rusia, Franța, Statele Unite, Australia, Uzbekistan, Vietnam, Kazakhstan, Austria, Sri Lanka, Thailanda și Norvegia.

foto – Reuters
foto - Reuters
foto – Reuters

Citește și Tragedie la o petrecere de Halloween din Seul. Sunt sute de morți