Imagini uluitoare cu fenomene meteorologice! Judeţul Harghita a fost acoperit cu gheaţă – FOTO

Meteorologii spun că astfel de fenomene extreme nu sunt deloc potrivite cu perioada în care ne aflăm. Vremea va fi rece pentru ultima decadă a lunii mai, chiar deosebit de rece în nord-vestul și centrul țării, unde izolat se va produce brumă.

RomaniaTV.net
22 mai 2020, 11:02
Imagini uluitoare cu fenomene meteorologice! Judeţul Harghita a fost acoperit cu gheaţă – FOTO

Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -1 și 9 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile Carpaților Orientali. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în jumătatea estică a teritoriului, unde izolat se vor semnala ploi slabe de scurtă durată, iar în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali, la altitudini mai mari de 1500 m, trecător vor mai fi posibile precipitații mixte.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, în special din Carpații Meridionali, unde rafalele vor depăși 60…70 km/h. Spre dimineață, în zonele joase, izolat vor fi condiții de ceață.

Citeşte şi: Managerul Spitalului Judeţean Neamţ a fost înlocuit cu un medic militar

Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice, deşi în creştere uşoară în majoritatea zonelor, se vor situa în continuare sub cele normale pentru ultima decadă a lunii mai. În vestul, nord-vestul şi centrul teritoriului şi în zonele montane şi submontane temporar înnorările vor fi accentuate şi pe arii extinse vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de surtă durată ale vântului.

În restul ţării, astfel de fenomene se vor semnala local şi pentru intervale scurte de timp. Cantitățile de apă vor fi pe alocuri însemnate, pe suprafeţe restrânse vor fi căderi de grindină şi, cu precădere în partea central-sudică a teritoriului, vor fi posibile vijelii. La munte, la altitudini mari se vor semnala şi averse de măzăriche sau lapoviţă. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 și 23 de grade, iar cele minime între 4 și 11 grade.