Imagini VIRALE din Ucraina: Ruşii au fugit şi au lăsat tancurile pe câmp

Două vehicule blindate de transport de trupe-82A au fost doborâte și două tancuri T-80 au fost capturate de voluntari.

05 iul. 2022, 12:19

Război în Ucraina. Două tancuri T-80 au fost capturate. Ocupatorii ruși ai regiunii Harkov au fugit de voluntarii cehi, ramânând fără tancuri și transportoare blindate.

Luni, 4 iulie, voluntarii cehi din rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei împotriva invadatorilor ruși, lângă satul Karnaukhovka din regiunea Harkov, au intrat în luptă cu inamicul.

VIDEO Ucraina bombardează Rusia cu rachetele HIMARS primite de la americani. Pierderi masive pentru Putin

Ca urmare, unitatea armatei ruse a fost învinsă: două vehicule blindate de transport de trupe-82A au fost doborâte și două tancuri T-80 au fost capturate.


Rămășițele forțelor ruse au ales să se retragă. Videoclipul de pe canalul Telegram „Dialog ucrainean ” a arătat cum voluntarii cehi ridică steaguri ale Ucrainei peste tancuri.

Vehiculele blindate au fost trimise pentru a servi în rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei. În film se vede și modul în care apărătorii ucraineni examinează documente și cărți capturate de soldații lui Putin.

Republica Cehă a predat Ucrainei sistemele de lansare multiplă a rachetelor RM-70 Vampire.

Ruşii se pregătesc de un atac ucrainean asupra podului Kerci din Crimeea. VIDEO cu exercițiile militare

 

Un fost agent al serviciilor ruse de securitate preia conducerea guvernului regiunii Herson din Ucraina

Un oficial rus din cadrul serviciilor ruse de securitate (FSB) a preluat, marţi, conducerea guvernului regiunii ucrainene Herson, ocupată de forţele ruse, relatează AFP.

Serghei Eliseyev, până atunci prim-adjunct al şefului guvernului din exclava rusă Kaliningrad, ”a devenit şef al guvernului regiunii Herson”, a anunţat, luni seară, Vladimir Saldo, pe contul de Telegram. Saldo conduce administraţia ocupaţiei ruse. Eliseyev preia mandatul marţi, a adăugat el.

Absolvent al Academiei FSB, Serghei Eliseyev, în vârstă de 51 de ani, a ocupat funcţii nespecificate în cadrul serviciilor ruse de securitate, potrivit site-ului web al regiunii Kaliningrad.

Fostul deputat ucrainean care s-a mutat la Moscova, Alexei Kovalev, care a supravieţuit unei tentative de asasinat la sfârşitul lunii iunie, a fost numit adjunct al lui Serghei Elisseiev pentru probleme agricole.

”Rusia este aici pentru totdeauna”, a spus el. De la cucerirea Hersonului, Moscova aplică o politică de rusificare: a fost introdusă rubla, s-au eliberat paşapoarte ruseşti, s-a deschis o primă bancă rusă la sfârşitul lunii iunie, opoziţia este reprimată şi activitatea economică este în mare parte sub controlul administraţiei de ocupaţie.

Vladimir Putin a dat ordinul de atac. Generalii îi raportează direct liderului de la Kremlin
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat odată cu lansarea ofensivei împotriva Ucrainei în luna februarie că Moscova nu va ocupa ţara vecină. De atunci, Kremlinul s-a limitat să spună că locuitorii îşi vor alege viitorul, dând de înţeles că este în favoarea unui referendum pentru organizarea unei anexări, aşa cum a procedat şi în Crimeea.

Cu toate acestea, mai multe atacuri au vizat reprezentanţi câştigaţi de Kremlin în zonele ocupate în ultimele săptămâni, precum cel care l-a vizat pe Alexei Kovalev. De asemenea, forţele ucrainene şi-au reluat ofensiva în regiunea Herson şi au recâştigat teritoriul cucerit de trupele ruse.