Imagini virale surprinse pe Pasajul Ciurel. Autobuzele nu au loc să vireze

Autobuzele care circulă pe Podul Ciurel, pod inaugurat sâmbătă de Gabriela Firea, nu au loc să vireze şi sunt nevoite să se urce pe trotuar. Imaginile surprinse de un bucureştean au devenit virale. 

RomaniaTV.net
22 sept. 2020, 13:37
Imagini virale surprinse pe Pasajul Ciurel. Autobuzele nu au loc să vireze

În imaginile surprinse pe podul Ciurel se vede cum autobuzul, aflat într-o curbă, este forțat să urce pe trotuar pentru a evita impactul cu stâlpii de pe mijlocul drumului.

„Şi celebrul clip cu autobuzul care n-are loc pe noul pod Ciurel, ctitoria Oprescu-Firea (thks autorului). Acuma, şi podul şi autobuzul aparţin dnei Firea, deci cred că-i va pune la masă ca să negocieze ca băieţii, să nu mai facă atâta, scuzaţi, panaramă …” – a scris pe Facebook Sorin Ioniță.

Aglomeraţie pe Podul Ciurel, la două zile de la inaugurare

Reamintim că luni, toate cele trei benzi de circulaţie care vin de pe Splaiul Independenţei au fost blocate de maşini. Asta pentru că traficul se blochează într-un viraj la dreapta spre Şoseaua Virtuţii, viraj care se face pe o bretea cu o singură bandă, cu un indicator „cedează trecerea”. Cetăţenii din zonă au fotografiat pasajul ticsit de maşini, deşi acesta ar fi trebuit să ajute la fluidizarea circulaţiei.

Pasajul Ciurel din București a fost inaugurat pe 19 septembrie, după 13 ani de așteptare. Cu o lungime de aproximativ 1 kilometru, construcţia conţine 3 poduri, trece peste Dâmbovița şi face legătura între două zone extrem de aglomerate, Militari-Crângași şi centru.

Primarul general Gabriela Firea a reproşat întârzierile apărute la acest proiect proprietarului unei case din zonă, membru al Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, care a atacat în instanţă autorizaţia de construire. Firea a spus că proiectul, demarat în urmă cu aproape 14 ani, ar fi trebuit să fie gata demult, dar că a fost blocat în instanţă aproape 10 ani.

Ea a mai menţionat că în momentul în care a preluat fotoliul de primar general, proiectul era realizat doar în proporţie de 10%.