Imaginile care au creat isterie pe internet! Părinții își fotografiază copiii absolvenți prin gardul școlii. „O umilință marca CNSU”

Imagini incredibile surprinse în Buzău! Mai mulți părinți și-au fotografiat copiii prin gard la festivitatea de absolvire.

11 iun. 2021, 17:49
Imaginile care au creat isterie pe internet! Părinții își fotografiază copiii absolvenți prin gardul școlii. „O umilință marca CNSU”

Imaginile care au creat isterie pe internet! Părinții își fotografiază copiii absolvenți prin gardul școlii. „O umilință marca CNSU”

Părinții nu au putut participa la festivitatea absolvenților de clasa a VIII-a din cauza interdicției impusă de unitatea de învățământ, în urma deciziei Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Internauții care au văzut pozele s-au arătat revoltați de faptul că părinții nu au putut participa la un eveniment atât de important pentru copiii lor.

De altfel, și președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, a reacționat și a subiliniat că CNSU „s-a jucat cu sentimentele copiilor și ale părinților”.

„O umilință marca CNSU. Să le fie rușine…Cădea Cerul dacă CNSU dădea voie părinților. Niște nesimțiți care s-au jucat cu sentimentele copiilor și părinților. Am făcut tot ce a depins de mine: telefoane și mesaje la toți factorii decidenți. Nu am putut rezolva, din păcate! Îmi cer scuze pentru acești papagali… care nu au sentimente pentru copiii noștri. Sunt momente unice (final de cls. 4, 8 și 12), odată în viată le trăiești. Nu le-a păsat…”, a scris, vineri, pe Facebook, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache.

Guvernul a stabilit că la festivitățile de sfârșit de an școlar pot participa doar persoanele vaccinate anti-Covid.

„Festivitățile organizate în spații deschise, prilejuite de terminarea anului școlar să poată fi desfășurate cu participarea elevilor și personalului didactic, precum și a aparținătorilor, dacă aceștia din urmă sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, ori prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării activității) în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului educației și ministrului sănătății”.