Imaginile de la locul tragediei. Aceasta este scara pe care a căzut mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, de la Opera Iaşi

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară  a ajuns sâmbătă seara la spital, în stare gravă. Soacra ei a sunat la 112 și a anunțat că artista a suferit un accident casnic. Potrivit unor informații publicate de BZI. ro, ea și soțul ei, pianistul Codrin Nicoară, ar fi avut probleme în căsnicie.

RomaniaTV.net
13 mai 2020, 12:16

Au apărut iamginile de la locul tragediei, care au fost realizate imediat după căzătura tragică. Scările din fotografii fac legătura între mansardă,  unde dormea soprana, şi parter, unde soţul acesteia spune că se afla în momentul accidentului, scrie ziaruldeiasi.ro.

Reamintim că Maria Macsim a ajuns la spital luni dimineaţă în jurul orei 8 în stare critică, cu răni grave la cap, nasul rupt, traumatisme la coloană şi picioare.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, opt ore în agonie

Un echipaj de terapie intensivă mobilă a ajuns în vila din Aroneanu în jurul orei 7:30. Au mai trecut câteva minute bune până când Maria Macsim Nicoară a fost intubată și ventilată pentru a putea fi transportată la spital.

Aproximativ în jurul orei 8:00, aceasta ajunge la spital. Acolo i se stabilește un disgnostic și este supusă mai multor controale. Atunci i se recoltează probe biolgice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Astfel, alcoolemia din sângele femeii a fost stabilită după aproximativ nouă ore de când mezzosoprana s-a oprit din consumul de alcool. Astfel, în momentul în care a căzut, alcoolemia era mult mai mare, probabil în jurul valorii de 1 miligram de alcool pur în sânge, asta din spusele specialiștilor.

Ofițerii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (SIC) sub coordonarea procurorului de caz au mers ieri în casa celor doi soți din Aroneanu, însoțiți de polițiștii criminaliști. Acolo, oamenii legii au făcut mai multe fotografii și au ridicat probe.

Ei încearcă să afle dacă mezzosoprana a suferit un accident sau dacă a fost împinsă pe scări de soțul ei.

Starea de sănătate a Mariei Macsim Nicoară este extrem de gravă, iar medicii sunt rezervați în ceea ce privește șansele sale de supraviețuire. Ea a fost supusă unei intervenții chirurgicale, iar medicii fac tot ce le stă în puteri să o salveze. Dacă ar scăpa cu viață, ar putea povesti ce s-a întâmplat, însă este cale lungă până în acel moment.