Imaginile disperării din Ucraina. Momentul în care un tată îşi ia la revedere de la fiica lui care fuge de război a emoţionat întreaga lume

Durere fără margini în Ucraina. Ucraineni fug fiecare pe unde poate pentru a se pune la adăpost din cauza atacurilor cu rachete lansate de Rusia. Mii de oameni, în principal femei, copii şi bătrâni, au fugit în ultimele ore în ţările vecine Ucrainei.

25 feb. 2022, 14:09

Atacul militar al Rusiei în Ucraina a afectat zeci de mii de familie din Ucraina. În timp ce bărbaţii au rămas să lupte pentru a apăra ţara de invazia Rusiei, femei şi copii trec graniţa în Republica Moldova şi România. Potrivit ministrul de Interne de la Bucureşti, din Ucraina au intrat în România 10.624 de persoane, dintre care peste 4.000 înainte de izbucnirea conflictului.

”Pe teritroriul României au rămas 6.696 persoane. Din 10.624 – 11 au solicitat azil în România şi se află în centrele noastre de azil, cele 6 centre, avem aproximativ 1.100 de locuri disponibile, gradul de ocupare de 50%”, a mai afirmat Lucian Bode.

Momentul în care un tată îşi ia la revedere de la fiica lui care fuge de război a emoţionat întreaga lume

Despăriţirea de familie este grea. Dovadă stau imaginile postate pe reţelele de socializare în care un tată plânge în timp ce îşi mângăie şi îmbrăţişează fiica. Copila şi mama ei fug din calea războiului.

Astfel de imagini au devenit o obişnuinţă zilele acestea în Ucraina. Oamenii nu ştiu concret unde vor mrge, dar ştiu că destinaţia lor este un loc unde să fie pace. Pleacă cu inima strânsă, cu gândul la cei rămaşi acasă să lupte împotriva invadatorilor ruşi.

Citeşte şi: Ucraina cheamă Rusia la masa negocierilor pentru oprirea războiului. Propunerile Kievului 

Rusia a lansat joi dimineață o amplă operațiune de atac în Ucraina. Ziua a început cu numeroase bombardamente și atacuri cu rachete în Kiev, Odesa, Mariupol, Harkov, Nipru, Kramatorsk, Lvov. Vineri la prânz, militarii ruşi au intrat în Kiev.

Invazia rusă ar putea împinge 5 milioane de ucraineni să se refugieze în afara ţării, avertizează agenţii ONU.

Cel puţin 100.000 de oameni s-au refugiat pe teritoriul Ucrainei după ce şi-au părăsit casele, iar câteva mii au trecut deja graniţa în ţări vecine ca Republica Moldova, România şi Polonia, a afirmat Shabia Mantoo, purtătoare de cuvânt a Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, într-un briefing de presă la Geneva.