Imaginile disperării! Mii de ruși au luat cu asalt gara din Rostov de teama luptelor dintre Wagner și armata lui Putin| VIDEO

Orașul Rostov din Rusia este în aceste momente, epicentrul unui conflict armat care poate să izbucnească oricând. După ce șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a declanșat o rebeliune în Rusia și a anunțat că a preluat controlul asupra cartierului general militar din regiunea Rostov, rușii au luat sâmbătă cu asalt gările din orașul de pe Don de teama luptelor dintre mercenari și armata lui Putin.

24 iun. 2023, 19:02
Imaginile disperării! Mii de ruși au luat cu asalt gara din Rostov de teama luptelor dintre Wagner și armata lui Putin| VIDEO

Mii de ruși au luat cu asalt gara din Rostov de teama luptelor dintre Wagner și armata lui Putin. În aceste momente, gările din Rostov sunt pline de civili care vor să părăsească cât mai repede orașul.

Citește și Ion Cristoiu aruncă bomba despre un posibil război civil în Rusia. ”Putin i-a declarat trădători. Lichidarea grupului Wagner a început!”

Mii de ruși au luat cu asalt gara din Rostov de teama luptelor dintre Wagner și armata lui Putin

„Gările din Rostov-pe-Don sunt pline de oameni care doresc să părăsească orașul. Corespondentul Kommersant transmite că la gara suburbană se observă cozi mari”, potrivit publicației Kommersant,

Imaginile disperării cetățenilor surprinse de presa din Rusia au fost imediat preluate de presa internațională, care privește cu îngrijorare la evoluția evenimentelor din țara condusă de Vladimir Putin.

Vă reamintim că Evgheni Prigojin, fondatorul Wagner, a declarat război conducerii militare a Rusiei și a anunțat că a preluat controlul orașului Rostov situat la 1.000 de kilometri de Moscova.

Surse din presa rusă spun că mercenarii Wagner au ajuns și în Voronej, la 400 de kilometri de capitala Rusiei. Potrivit șefului Wagner, luptătorii grupării au intrat în orașul Rostov pe Don și au preluat controlul nu doar asupra cartierului general al armatei ruse „fără să se tragă un foc de armă”, ci a întregului oraș.

Evgheni Prigojin afirmă că forţele sale au preluat controlul asupra facilităţilor militare de la Rostov pe Don şi asupra aerodromului de acolo, relatează CNN. Şeful mercenarilor ruşi Evgheni Prigojin pare să sugereze că a trimis un convoi armat la un asalt de 1.200 de kilometri către Moscova, sâmbătă, într-o încercare, cu puţine şanse de reuşită, de a răsturna conducerea militară, potrivit Reuters.

De cealaltă parte, Vladimir Putin acuză că unii ruşi au fost atraşi într-o ”aventură criminală”, însă fără să citeze explicit gruparea paramilitară rusă Wagner a lui Evgheni Prigojin, relatează BBC News.

Viitorul Rusiei este în joc, avertizează el şi califică acţiunile răzvrătiţilor drept o ”înjunghiere în spate”.

Ambiţiile nemăsurate ale unora au condus la ”înaltă trădare”, acuză el, fără să-l numească pe şeful grupării paramilitare ruse Evgheni Prigojin.

Trupe Wagner se îndreaptă către nord, în regiunea Voronej, probabil către Moscova, potrivit serviciilor militare britanice de informaţii, relatează AFP şi BBC News.

Preşedintele rus Vladimir Putin „se înşeală profund” atunci când îi acuză pe combatanţii grupului de mercenari Wagner de „trădare”, a declarat sâmbătă Evgheni Prigojin, adăugând că trupele sale nu intenţionează să se predea, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Citește și Iohannis şi Ciolacu, reacţii la criza din Rusia: Autorităţile române monitorizează îndeaproape evoluţia evenimentelor din Rusia