Imaginile durerii după ce un spital a luat foc: 11 bebeluşi au murit, mesaj de condoleanţe de la preşedinte

Unsprezece nou-născuţi au murit într-un incendiu izbucnit într-un spital din oraşul Tivaouane, situat în vestul Senegalului. A fost decretat doliu naţional.

28 mai 2022, 06:38

Unsprezece nou-născuţi au murit într-un incendiu izbucnit într-un spital din oraşul Tivaouane, situat în vestul Senegalului, a anunţat, miercuri seară preşedintele ţării, potrivit AFP. Cu puţin înainte de miezul nopţii în Senegal, Macky Sall a anunţat pe Twitter că 11 nou-născuţi au murit în incendiu.

„Tocmai am aflat cu durere şi consternare despre moartea a 11 nou-născuţi în incendiul de la departamentul de neonatologie al spitalului public”, a scris el pe Twitter.

Incendiu la un spital din Senegal: 11 nou-născuţi au murit

„Mamelor lor şi familiilor lor, le exprim cele mai profunde condoleanţe”, a adăugat Sall.   Tragedia a avut loc la spitalul Mame Abdou Aziz Sy Dabakh din centrul de transport din Tivaouane şi a fost cauzată de „un scurtcircuit”, potrivit politicianului senegalez Diop Sy.

Parlamentarul de opoziție Mamadou Lamine Diallo a criticat guvernul, scriind pe Twitter: „Alți copii arși într-un spital public… Este inacceptabil”.

Trei moaşe au fost condamnate, la 11 mai, de către Înalta Curte din Louga la şase luni de închisoare cu suspendare pentru „omisiunea de a asista o persoană în pericol” în legătură cu cazul ei.

Un incident similar a avut loc în oraşul Linguere, din nordul ţării, la sfârşitul lunii aprilie, când un incendiu a izbucnit la un spital şi patru nou-născuţi au fost ucişi. Primarul acelui oraş a invocat o defecţiune electrică la o unitate de aer condiţionat din maternitate.

Incendiu puternic într-un bloc cu zece etaje. Zeci de persoane au fost evacuate de urgenţă
Dezastrul de miercuri vine la peste o lună după ce naţiunea a fost zguduită de vestea morţii unei femei însărcinate care a aşteptat în zadar o operaţie cezariană.

Moartea ei a provocat un val de indignare în întreaga ţară cu privire la starea dezastruoasă a sistemului public de sănătate din Senegal.

Trei moaşe au fost condamnate, la 11 mai, de către Înalta Curte din Louga la şase luni de închisoare cu suspendare pentru „omisiunea de a asista o persoană în pericol” în legătură cu cazul ei.