IMAGINILE GROAZEI: Prăbuşirea avionului din Rusia, surprinsă de camerele de supraveghere

Cel puţin 50 de persoane au murit după ce un avion de pasageri s-a prăbuşit duminică în apropierea oraşului rus Kazan, anunţă presa rusă.

18 nov. 2013, 15:03
IMAGINILE GROAZEI: Prăbuşirea avionului din Rusia, surprinsă de camerele de supraveghere

Avionul de pasageri prăbuşit în republica rusă Tatarstan încercase de trei ori să aterizeze înainte de a cădea pe pista aeroportului din oraşul Kazan, anunţă Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă. Avionul, de tip Boeing 737, fusese dat în folosinţă în urmă cu 23 de ani, în 1990. Potrivit site-ului aviation-safety.net, anterior, avionul a fost în proprietatea a şapte companii aeriene, printre care Air France (începând cu 1 iunie 1992), Blue Air (începând cu 1 septembrie 2005) şi Bulgaria Air (începând din mai 2008).

La 17 decembrie 2001, acest avion, având 102 pasageri la bord, a fost implicat într-un alt accident, în Brazilia, însă atunci nimeni nu a fost rănit. Preşedintele rus, Vladimir Putin, a transmis condoleanţe rudelor victimelor acestui accident şi ordonat crearea de urgenţă a unei comisii speciale pentru anchetarea acestuia. Avionul efectua o cursă internă şi decolase de la Moscova. La bordul avionului se aflau 44 de pasageri şi şase membri ai echipajului.

PRĂBUŞIREA AVIONULUI A FOST SURPRINSĂ DE CAMERELE DE SUPRAVEGHERE