Imaginile zilei după meciul Anglia-Danemarca! Zeci de mii de londonezi înghesuiţi unii în alţii, fără mască, pe străzile de lângă stadion! Englezii au uitat de pandemie pentru EURO 2020

Euro 2020 a dus la creşterea numărului de infectări cu virusul SARS COV 2. Potrivit estimărilor, Anglia ar putea atinge pragul de 100.000 de infectări pe zi până pe 19 iulie, cu două săptămâni mai devreme decât indicau prognzele iniţiale.

08 iul. 2021, 14:02

Imaginile zilei după meciul Anglia-Danemarca! Oamenii de știință de la Imperial College London au descoperit că infecțiile din Anglia au crescut de patru ori comparativ cu luna iunie, numărul cazurilor dublându-se acum la fiecare șase zile, informează Daily Mail. Bărbații sunt, de asemenea, cu aproximativ 30% mai predispuși să contracteze infecţia comparativ cu femeile, iar prevalența este cea mai mare în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani.

Experții au constatat faptul că, în ultima perioadă, cei mai afectaţi de coronavirus au fost bărbaţii, care se strângeau în grupuri mari pentru a urmări meciurile de la Euro 2020 în locuinţe sau în restaurante.

Imaginile zilei după meciul Anglia-Danemarca

Dar cu Anglia care se pregătește acum de finala împotriva Italiei, care va avea loc duminică seara, medicii se tem că numărul infectărilor va continua să crească. Medicii din Scoția au spus că este „mai bine din perspectiva coronavirusului” că țara lor nu a ajuns să joace finala.

Citeste Vacantele românilor, în pericol după explozia cazurilor de coronavirus din Grecia. Numărul îmbolnăvirilor, de patru ori mai mare decât în urmă cu două săptămâni

Cred că gradul în care bărbații și femeile socializează este probabil responsabil de transmiterea virusului. Este foarte probabil ca vizionarea meciurilor de la Euro 2020 să-i determine pe bărbaţi să socializeze mai mult decât o fac de obicei. Dacă ar fi să speculez cu privire la impactul Euro 2020, m-aș gândi mai întâi la probabilitatea crescută ca oamenii să se amestece mai mult în interior”, este de părere profesorul Steven Riley de la Imperial College London

În prezent, Anglia înregistrează aproximativ 25.000 de cazuri zilnic, însă, potrivit estimărilor, numărul cazurilor ar putea ajunge la 100.000 în aproximativ 12 zile.

Anglia ar putea ajunge la 100.000 de infectări pe zi, în august

Premierul Boris Johnson este de părere că, până pe 19 iulie, data la care ţara ar trebui să intre într-o nouă etapă de relaxare, s-ar putea ajunge la 50.000 de cazuri pe zi. În schimb, noul secretar de stat pe probleme de Sănătate, Sajid Javid, a declarat că guvernul englez se aşteaptă la aproximativ 100.000 de cazuri în luna august, după ce vor fi ridicate majoritatea restricţiilor în Anglia, în decursul lunii iulie. Oficialul a subliniat, însă, că, de această dată, numărul persoanelor care vor deceda sau vor ajunge la spital din cauza COVID-19 va fi mult mai mic, datorită programului eficient de vaccinare al Marii Britanii.

Citeste si Olanda revine la restricţii, după ce în ultima săptămână numărul de noi infectări a explodat

Mai mulți oameni de știință au avertizat că, dacă Anglia va avansa în campionat, cazurile vor continua să crească. Echipa Angliei a pus capăt, pe 7 iulie, celor 55 de ani de așteptare pentru a ajunge într-o finală de asemenea anvergură, învingând Danemarca cu 2-1. Meciul s-a desfăşurat în fața unei mulțimi de 60.000 de oameni, printre aceştia aflându-se Prințul William şi Boris Johnson.

Premierul Boris Johnson anunţase o nouă etapă de relaxare a măsurilor impuse pentru a opri răspândirea Covid începând de pe 19 iulie. Infectările au explodat și în Brazilia și Australia, iar creșterea este pusă pe seama tulpinii Delta, mult mai contagioasă.