Olanda revine la restricţii, după ce în ultima săptămână numărul de noi infectări a explodat

Guvernul olandez a anunţat miercuri că examinează posibilitatea impunerii unor măsuri în lupta împotriva Covid 19, în urma unei creşteri puternice a numărului îmbolnăvirilor la nivel naţional.

08 iul. 2021, 09:40
Olanda revine la restricţii, după ce în ultima săptămână numărul de noi infectări a explodat

Olanda a ajuns să depăşească miercuri 3.500 de noi infectări cu Covid 19 şi se pregăteşte să intervină prin noi măsuri restrictive, la mai puţin de două săptămâni de la relaxarea din 26 iunie.

”Cred că această creştere puternică a numărului infecţiilor (cu noul coronavirus) este un motiv pentru a cere stafuri de urgenţă echipei de supraveghere epidemiologică”, a anunţat ministrul olandez al Sănătăţii Hugo de Jonge.

Olanda a ridicat cea mai mare parte a măsurilor anticovid la 26 iunie, în urma unei scăderi a contaminărilor şi după vaccinarea anticovid cu cel puţin o doză de vaccin a două treimi din populaţie, scrie News.ro.

Majoritatea noilor infectări cu Covid din Olanda se înregistrează în rândul tinerilor nevaccinaţi

Barurile, restaurantele şi discotecile au fost redeschise, însă bilanţul covid-19 s-a dublat în ultima săptămână şi a crescut la 8.000 de cazuri.

Bilanţul zilnic a crescut miercuri la 3.688 de cazuri de covid-19, au anunţat autorităţile sanitare.

Aproximativ trei sferturi dintre aceste cazuri noi se înregistrează în rândul tinerilor, a precizat Hugo de Jonge, în contextul în care campania de vaccinare olandeză s-a concentrat asupra persoanelor în vârstă, iar majoritatea adulţilor tineri şi adolescenţilor nu a fost vaccinată.

Citeşte şi: Joe Biden lansează campania de vaccinare „din uşă în uşă”. Încercări disperate ale administraţiei SUA de a imuniza cât mai mulţi americani