Îmbulzeală la înmatriculări în Capitală

Zeci de oameni s-au aşezat la coadă pentru a-şi înmatricula maşina înainte de 1 ianuarie 2012, când va intra în vigoare noua taxă de poluare.

RomaniaTV.net
27 dec. 2011, 12:31
Îmbulzeală la înmatriculări în Capitală

Oamenii se grăbesc să-şi înmatriculeze maşinile deoarece noua taxă de poluare, care va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2012, instituie o taxă şi pentru maşinile înmatriculate deja în România înainte de 2007. Taxa va fi plătită la vânzare-cumpărare, de aceea şoferii se grăbesc să îşi înmatriculeze maşinile şi să fie gata cu actele autoturismelor la Registrul Auto Român până la sfârşitul anului.

De exemplu, pentru un Volkswagen Golf înmatriculat în 2004 se plăteşte o taxă de poluare de 6.000 de lei. Este o taxă foarte mare şi asta în condiţiile în care taxa de poluare pentru maşinile mai noi scade faţă cea pe care o plăteau până acum şoferii, chiar şi cu 25%.

Noua taxă auto, valabilă din 2012, se aplică şi maşinilor second-hand aduse din străinătate, indiferent de vechimea acestora.

Au fost şi tensiuni la Registrul Auto Român pentru că, deşi intrarea se face cu programare, mulţi şoferi au venit şi au insistat să intre peste rând.