Îmbulzeală la Mănăstirea Hadâmbu în plină pandemie. Mii de oameni fără măști s-au înghesuit pentru ritualul religios VIDEO

Mănăstirea Hadâmbu este locul unde mii de persoane, fără măști, s-au înghesuit în plină pandemie, pentru a lua parte la Procesiunea Drumul Crucii.

14 sept. 2021, 16:21
Îmbulzeală la Mănăstirea Hadâmbu în plină pandemie. Mii de oameni fără măști s-au înghesuit pentru ritualul religios VIDEO

Mănăstirea Hadâmbu a adunat mii de credincioși, care au renunțat la mască în plină pandemie pentru a paricipa la Procesiunea Drumul Crucii.

Cei prezenți nu au mai ținut cont de pandemie și s-au îmbulzit ca să asiste la Sfânta Liturghie oficiată de Părintele Antonie, Episcop de Bălţi, alături de un sobor de preoţi şi diaconi.

În ziua de 14 septembrie 2021, potrivit calendarului ortodox, credincioșii din lumea întreagă celebrează Sărbătoarea Înălţarea Sfintei Cruci.

Potrivit tradiției, se spune că, ziua de 14 septembrie este cea care vesteşte sfârşitul verii şi începutul toamnei.

Această sărbătoare este considerată a fi cea mai veche închinată sfintei cruci. Sărbătoare cu cruce roșie pentru creștinii ortodocși din întreaga lume de Înălțarea Sfintei Cruci.

FOCAR de coronavirus la Mănăstirea Galata din Iaşi. Nouă măicuţe au fost confirmate cu COVID-19

FOCAR de coronavirus la Mănăstirea Galata

din Iaşi. Direcţia de Sănătate Publică Iaşi anunţă că şapte dintre cele nouă măicuţe confirmate cu COVID-19 sunt izolate în chilii, în timp ce două dintre ele sunt internate la Spitalul Sfânta Parascheva din Iaşi.

“Persoanele aflate în carantină nu au voie să intre în contact cu enoriaşii şi nici să părăsească mănăstirea, iar supravegherea este efectuată de medicul de familie şi un asistent medical”, a explicat purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, până luni, 23 august 2021, în judeţul Iaşi au fost confirmate 42816 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 18 cazuri mai mult faţă de ziua precedentă).

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-a efectuat 1 externăre. Potrivit datelor de la INSP, în judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 938.

De la debutul campaniei de vaccinare în judeţul Iaşi au fost vaccinate cu doza I 215442 de persoane, iar cu doza II 189132 de persoane. Pe data de 22 august 2021 au fost vaccinate 311 de persoane.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat luni 415 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în România în ultimele 24 de ore. La ATI sunt aproape 200 de pacienţi.

Până astăzi, 23 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.091.340 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.052.055 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 415 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Până luni, 23 august, 34.425 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 22.08.2021 (10:00) – 23.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 13 decese (5 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Argeș, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj, Constanța, Mureș, Neamț, Sibiu și Timiș.

Medicul Valeriu Gheoghiță spune că vârful valului 4 al pandemiei va fi atins la jumătatea lunii septembrie, când sunt așteptate peste 1.500-1.600 de cazuri de COVID-19 pe zi.

„Ne așteptăm ca această creștere să fie susținută în perioada următoare și principalul indicator pe care-l urmărim în momentul de față este rata de pozitivare a testelor, care vedem că a ajuns la 1,7%, 1,8%. Și în Germania la fel se monitorizează și în ultima săptămână a crescut rata de pozitivare de la 3% la 4%”, a spus Valeriu Gheorghiță.