Imagini dramatice cu medicii şi asistentele din Italia care îngrijesc bolnavii de coronavirus. Aşa arată la sfârşit de tură

Italia trece prin clipe extrem de grele în această perioadă. Numărul persoanelor decedate din cauza coronavirusului crește dramatic de la o zi la alta, iar medicii și asistentele sunt depășiți de situație, obosiți fizic și psihic.

RomaniaTV.net
18 mart. 2020, 06:12
Imagini dramatice cu medicii şi asistentele din Italia care îngrijesc bolnavii de coronavirus. Aşa arată la sfârşit de tură

Într-un videoclip făcut public pe rețelele de socializare, oameni din toate colțurile lumii au putut să vadă sacrificiul fizic al personalului medical, care se încheie cu un strigăt de ajutor adresat populației: ”Nu mai este timp!”.

Citeste si: PANDEMIE CORONAVIRUS: Un mort la 4 minute în Italia. Românii, aplauze la balcon în semn de solidaritate cu Italia

Numărul total de cazuri de coronavirus în Italia

Agenţia de Protecţie Civilă din Italia a anunţat marţi 345 de noi decese înregistrate în ultimele 24 de ore, bilanţul epidemiei de coronavirus ajungând la 2.503 morţi în această ţară, una dintre cele mai afectate din lume, potrivit Agerpres.

Numărul total de cazuri de coronavirus în Italia, cea mai grav afectată ţară din Europa, a crescut la 31.506 de la 27.980, o creştere cu 12,6%, cea mai mică rată de creştere înregistrată de la apariţia epidemiei în ţară pe 21 februarie.

Dintre cei infectaţi iniţial, 2.941 s-au recuperat complet, comparativ cu 2.749 cu o zi înainte. Circa 2.060 de persoane se aflau la terapie intensivă, faţă de 1.851 în urmă cu 24 de ore.

Citeşte şi: Un pacient infectat cu coronavirus a fost testat pozitiv pentru a doua oară. Medicii se tem că boala poate recidiva

Asistentă româncă din Italia: „Se moare pe capete!”

Asistenta româncă, în vârstă de 49 de ani, lucrează la un spital din provincia Milano, regiunea Lombardia, unde sunt primiți pacienți în stare stabilă. Totuși, de aici, s-a întâmplat să fie transferați către alte spitale pacienți depistați pozitiv cu coronavirus.

Potrivit româncei, care lucrează de aproximativ 20 de ani ca asistent medical în Italia, cadrele medicale care au intrat în contact cu persoane depistate pozitiv cu coronavirus NU sunt testate pentru COVID-19. Aproximativ cinci ore ar dura ca să afle dacă s-au infectat sau nu cu noul virus!

Atunci când este vorba despre politicieni sau fotbaliști care au intrat în contact cu cineva depistat cu coronavirus, se fac teste. Noi, cei care suntem în prima linie, nu suntem testați. E o aberație, pentru că acum fac economie pe spatele asistenților medicali. Noi am putea fi purtători de coronavirus, dar refuză să ne facă testul. Avem familii, copii acasă, putem să transmitem, iar ai noștri pot transmite, la rândul lor.

Eu am intrat în contact direct cu un medic și câțiva pacienți depistați pozitiv cu coronavirus, deși nu lucrez pe secție de COVID-19. Nu mi s-a făcut test. Mi s-a spus că nu mi se face, pentru că nu am simptome. Dacă voi febră și va începe să mă doară gâtul, atunci îmi vor face testul și mă vor lăsa acasă. Dar dacă nu, să vin în continuare la muncă„, a spus asistenta medicală româncă, pentru a1.ro.