„Îmi asum responsabilitatea pentru orice risc, inclusiv o boală gravă sau moarte”. Documentul semnat de participanţii la US Open

US Open va fi primul turneu de Grand Slam programat după pauza forţată de pandemia de COVID 19, dar de fapt se va desfăşura într-un moment de vârf a acesteia, cel puţin în Stele Unite, astfel că organizatorii au adoptat protocoale stricte, iar jucătorii trebuie să semneze acorduri de participare pe propria răspundere.

RomaniaTV.net
10 aug. 2020, 13:15
„Îmi asum responsabilitatea pentru orice risc, inclusiv o boală gravă sau moarte”. Documentul semnat de participanţii la US Open

Mai mulţi jucători de top au anunţat deja că nu vor participa la US Open, alţii fiind încă sunt nehotărâţi, iar olandezul Wesley Koolhof (jucător de dublu, locul 17 ATP) a publicat pe Twitter o parte din acordul pe care a trebuit să-l semneze.

„Poate ar trebui să citesc mai multe documente de acum înainte. ‘Îmi asum în mod voluntar responsabilitatea pentru orice risc, inclusiv o boală gravă sau moarte.

Aceasta este o eliberare de răspundere și sunt de acord că e valabilă pentru totdeauna. Semnați aici’.”, a scris Koolhof, pe Twitter.

În actul pe care sportivii ar trebui să-l semneze înainte de US Open 2020, aceştia ar trebui să-şi exprime acordul că ei sau alţi membri ai familiei nu vor da în judecată USTA (Asociația de Tenis a Statelor Unite), ATP, WTA, organizatorii turneului, sponsorii, directorii, voluntarii și angajații.

„Sunt perfect conștient de riscurile intrării în Centrul național de tenis USTA Billie Jean King și a transportului oferit de USTA pe timpul pandemiei de COVID-19. Am luat la cunoștință că intrând în contact cu alți oameni în timpul pandemiei de COVID-19 risc să mă îmbolnăvesc de COVID-19, să am probleme respiratorii, să mor sau să transmit COVID-19 familiei și altor persoane din casă.

Îmi asum responsabilitatea în mod voluntar pentru orice risc, pierdere sau problemă personală, inclusiv o boală gravă, accidentare sau deces, care pot apărea în cazul meu sau al persoanelor cu care intru în contact, ca urmare a prezenței în facilitățile complexului, cauzate de neglijența Centrului Național de Tenis sau nu”, este o parte din documentul publicat de Wesley Koolhof, conform Digi Sport.

Citeşte şi: FCSB, noroc la tragerea la sorţi din Europa League! Adversar facil pentru trupa lui Gigi Becali. Cu cine vor juca Botoşani şi Craiova