Împăratul Japoniei a făcut operaţie de bypass coronarian

Operaţia de bypass coronarian suferită de împăratul Akihito al Japoniei s-a încheiat cu succes, a anunţat palatul imperial. Medicii care l-au operat sunt optimişti privind şansele de recuperare rapidă a împăratului nipon.

RomaniaTV.net
18 feb. 2012, 14:11
Împăratul Japoniei a făcut operaţie de bypass coronarian

Medicii sunt optimişti că împăratul va reveni la un mod de viaţă normal cât mai curând. Împăratul a suferit operaţia de bypass după ce analizele au arătat o îngustare a două artere ale suveranului în vârstă de 78 de ani, pentru a „menţine şi ameliora viaţa zilnică” a împăratului, a explicat palatul imperial.

Intervenţia chirurgicală a durat 6 ore şi a fost făcută de o echipă de chirurgi de la spitale universitare din Tokyo şi Juntendo. Agenţia de presă Kyodo a informat la rândul său că împărăteasa Michiko, în vârstă de 77 de ani, l-a însoţit pe împărat la spital unde a rămas peste noapte, împreună cu fiica lor, Sayoko Kuroda, fosta prinţesă Nori care a ieşit de la succesiune după ce s-a căsătorit cu un bărbat din afara familiei imperiale.

Împăratul ar urma să părăsească spitalul în două săptămâni dacă se recuperează bine. În timpul convalescenţei împăratului la Spitalul Universitar din Tokyo, atribuţiile sale vor fi îndeplinite de fiul său cel mare, prinţul moştenitor Naruhito. Aproximativ 2.000 de persoane au mers în cursul dimineţii la palatul imperial din centrul  capitalei nipone pentru a scrie mesaje de susţinere a suveranului.