Impardonabil! Derapaj putinist grav al G4media! Site-ul a publicat in deschidere opinii anti UE si NATO acuzand Europa si Alianta Nord Atlantica de faptul ca doresc escaladarea razboiului din Ucraina! Fix aceste idei le-a sustinut Vladimir Putin in ultimele sale discursuri!

Editorii site-ului au oferit practic in felul acesta o “trambulina” de promovare pentru o serie de idei putiniste sustinute de László Kövér, presedintele Parlamentului ungar.

04 mart. 2023, 15:40
Impardonabil! Derapaj putinist grav al G4media! Site-ul a publicat in deschidere opinii anti UE si NATO acuzand Europa si Alianta Nord Atlantica de faptul ca doresc escaladarea razboiului din Ucraina! Fix aceste idei le-a sustinut Vladimir Putin in ultimele sale discursuri!

Inca o palma peste obrazul deja gros al jurnalismului romanesc. Site-ul G4media a fost astazi protagonistul unui episod de-a dreptul scandalos. Editorii portalului de stiri au preluat si propagat catre mii de cititori narativele Rusiei folosind idei anti UE si anti NATO. Desi pare greu de crezut ca cineva cu experienta si pretentii de “deontologie” poate comite o asemenea eroare, totusi derapajul grosolan nu a fost remediat pana la ora publicarii acestui material. G4media.ro continua sa aiba in deschidere un articol care prezinta opinii acuzative inclusiv Finlanda si Suedia si se militeaza pentru tinerea lor in afara NATO.

Banda de inamici ai României nu se lasă! G4Media, derapaj grosolan în ziua în care Comisia Europeana cere aderarea Romaniei la Schengen! Dan Tapalaga şi locotenenţii sabotează până în ultima clipă obiectivul strategic nr 1. al ţării!

Bucati intregi din discursurile lui Putin se regasesc intr-un articol in care se expun declaratii ale Presedintelui Parlamentului Maghiar. ”Finlandezii și suedezii aduc prejudicii grave intereselor noastre naționale/ UE și NATO intensifică războiul/ Există asemănări stranii cu perioadele dinaintea războaielor mondiale” este titlul materialului in care bucati intregi din retorica ruseasca se regasesc si sunt impachetate drept “stire” catre publicul din Romania. Ideile Presedintelui Parlamentului Ungariei favorabile lui Vladimir Putin au fost preluate si expuse in extenso de catre G4Media, otravind astfel publicul romanesc cu opiniile extrem de periculoase ale unor lideri politici de o indoielnica probitate morala.

Editorii site-ului au oferit practic in felul acesta o “trambulina” de promovare pentru o serie de idei putiniste sustinute de László Kövér, presedintele Parlamentului ungar.

Banda de inamici ai României loveşte din nou! După ce au făcut lobby puternic împotriva intrarii tarii noastre in Schengen acum “deontologii” ne explica de ce cazul Bastroe nu exista si cum Ucraina trebuie lăsată să distrugă Delta Dunării!

Pe tot parcursul articolului, jurnalistii G4media nu au simtit nicaieri nevoia sa se distanteze de declaratiile anti UE si anti NATO, lasand practic textul sa fie unul extrem de dur si ferm fara nicio particula care sa induca totusi cititorilor macar ideea ca s-ar putea ca aceste declaratii sa fie unele putiniste. Textul extrem de contondent face inclusiv referiri la imixitudinile Bruxelles-ului in politica de stat maghiara si acuza Uniunea Europeana de manipularea diverselor state mici in directia pe care liderii de facto ai Europei o doresc. Genul de discurs rupt parca din monologurile de ore intregi ale lui Putin. In felul acesta G4media alimenteaza pentru publicul din Romania mentalitati si abordari anti UE si anti NATO. Manipularea cititorilor prin prezentarea ideilor putiniste drept declaratiile unui alt lider politic decat Vladimir Putin este o metoda cat se poate de “perversa” de propaganda digitala.

Derapaj putinist grav al G4media

De mentionat faptul ca aceeasi echipa editoriala de la G4media a viciat profund de-a lungul ultimelor luni de zile de mai multe ori opinia publica din Romania. Jurnalistii G4media au dus o campanie virulenta impotriva aderarii Romaniei la spatiul SCHENGEN si mult mai recent au fost protagonistii unor materiale jurnalistice prin care li se explica cititorilor de ce Romania nu trebuie sa faca niciun demers impotriva Ucrainei in cazul canalului Bastroie.

Linsajul mediatic pe care G4media l-a facut impotriva unor jurnalisti si entitati media concurente ar trebui aplicat in primul rand in interiorul redactiei G4media, acolo unde autoarea Andreea Pavel, cel mai probabil un pseudonim folosit de intreaga redactie pentru anonimat, a publicat sub semnatura un text desprins parca din manualele de propaganda 2.0 de la Moscova.

&

Dublul standard aplicat de catre cei de la G4media nu poate fi acceptat ca o regula de bune practici ce se doresc “sugerate” catre toti jurnalistii din Romania.