Importanţa echilibrului dintre minte, corp şi suflet

Sănătatea mintală și fizică merg mână în mână, motiv pentru care este foarte important să existe un echilibru între minte, corp și suflet. Lipsa conexiuni dintre cele trei elemente provoacă apariția problemelor care, în final, duc la consecințe negative și nefericire.

RomaniaTV.net
19 iun. 2018, 07:24
Importanţa echilibrului dintre minte, corp şi suflet

Iată prin ce modalități poți lega o conexiune între minte, corp și suflet:

Practică yoga/exerciții fizice

Beneficiile exercițiilor fizice sunt cunoscute, doar că trebuie să găsești exercițiul care te face să te simți cel mai bine și fericită. Dacă preferi yoga, atunci trebuie să o urmezi religios în fiecare zi. Antrenamentul fizic are un efect pozitiv asupra întregului organism și, implicit, asupra sănătății mintale.

Practică meditația

Modul în care antrenamentul fizic ne ajută să ne menținem în formă din punct de vedere fizic, meditația stimulează funcțiile creierului. Meditația îmbunătățește memoria, concentrarea, starea de spirit și sănătatea mintală, plus că ea este activitatea care produce o conectare a sufletului cu creierul nostru.

Mănâncă mai multe legume și fructe

Trebuie să mănânci mai multe fructe și legume și trebuie să reduci consumul de fast-food. Legumele și fructele sunt surse importante de substanțe nutritive, care mențin organismul sănătos și previn diverse boli cronice. Alege-le întotdeauna pe cele bio.

Zâmbește mai mult și elimină negativitatea

Când ești cuprinsă de negativitate, nu te simți bine. indiferent de cât de multe ar face cei din jur ca să te îmbuneze, mereu vei fi foarte serioasă și nu vei găsi fericirea. Trebuie să te controlezi să mai răspândești negativitate, ci să zâmbești și să oferi fericire altora. Această schimbare te va ajuta să devii treptat o persoană mai bună, pozitivă.

Reîntoarce-te la hobby-uri

Dacă pasiunea pentru lucrurile pe care le făceai înainte a dispărut, este timpul să te gândești mai bine și să începi să faci din nou ce îți plăcea. Acest lucru te va ajuta să-ți redescoperi sinele și să obții un echilibru între minte, corp și suflet.

Oboseala și tristețea, semnele unui suflet obosit