Impozitele pentru locuinţe ar putea creşte chiar şi cu 80%. De când intră în vigoare modificările Codului Fiscal

Impozitele pe case şi apartamente ar putea creşte semnificativ, în condiţiile în care Guvernul vrea modificarea Codului Fiscal.

21 iun. 2022, 18:17
Impozitele pentru locuinţe ar putea creşte chiar şi cu 80%. De când intră în vigoare modificările Codului Fiscal

Imediat după aplicarea acestor modificări fiscale, impozitele pentru locuinţe ar putea creşte şi cu 80% în oraşele mari deoarece vor fi calculate în funcţie de valoarea imobilului din grila notarială din respectivul an. De exemplu, dacă pentru un apartament cu două camere din sectorul 5 al Capitalei, impozitul plătit era de 150 de lei, din 2023, pentru același tip de apartament, impozitul va ajunge 270 de lei, conform Antena3.

Citeşte şi: PNL, răspuns pentru PSD în problema creşterii preţurilor la carburanţi: pasează sarcina la Ministerul Finanţelor

Impozitele pentru locuinţe ar putea creşte chiar şi cu 80%. Scandal în coaliţia de guvernare pe noile taxe

Modificarea Codului Fiscal a devenit subiect de scandal în coaliţie care e la un pas să se rupă din cauza banilor. PNL și PSD nu se înțeleg în privința taxelor şi impozitele românilor.

Liderii coaliției de guvernare așteaptă prima ședință după criticile vehemente aduse de președintele PSD, Marcel Ciolacu, principalilor parteneri, cei din PNL.

Vor fi trei subiectele principale de discuție.

1. Măsuri pentru stoparea creșterii prețurilor la combustibili.

2. Taxa de solidaritate pentru companiile cu venituri de peste 100 de milioane de euro.

3. Impozitul progresiv şi modificarea codului fiscal.

„Eu vreau în continuare să ne așezăm la masă, să luăm deciziile cele mai corecte pe baza cifrelor, să intervenim unde sunt speculații, cum este acum zona de carburanți. Este evident că trebuie venită cu o plafonare clară a prețului, în limite și să aibă toate companiile o marjă de profit, că nimeni nu face muncă voluntară.”, preiza Marcel Ciolacu referitor la creșterea prețurilor la carburanți.

Citeşte şi: Duşuri gratuite în oraş pentru persoanele cu venituri scăzute din Iaşi. Primarul Mihai Chirica promite şi pâine gratis!