Împuşcaţi în timp ce încercau să fugă din Coreea de Nord. Doi soţi au fost executaţi la graniţă, nepotul lor a fost cruţat

Un bărbat și o femeie, soț și soție, au fost împușcați de un pluton de execuție de la granița Coreei de Nord, în timp ce încercau să fugă din provincia Ryanggang în China, potrivit Daily Mail.

28 mai 2020, 13:16
Împuşcaţi în timp ce încercau să fugă din Coreea de Nord. Doi soţi au fost executaţi la graniţă, nepotul lor a fost cruţat

Cuplul ar fi încercat să scape din regiune, în ciuda carantinei impuse, și se aflau cu nepotul lor în vârstă de 14 ani. Cei doi ar fi vrut să-și ducă nepotul înapoi la părinții lui, în Coreea de Sud. Adolescentul ar fi reușit să scape cu viață datorită vârstei lui, însă unchiul și mătușa lui au murit pe loc.

În acelaşi timp, Kim Jong Un a decis închiderea unui oraș important, situat în nordul Coreei de Nord, ceea ce a stârnit îngrijorare cu privire la impactul coronavirusului în această țară, scrie Radio Free Asia. Orașul Rason are o populație de 200.000 de locuitori și este un punct economic important, având în vedere că este situat în apropierea graniței cu Rusia și China. Mulți comercianți nord-coreeni călătoresc adesea la Rason pentru negocia cu partenerii sau clienții străini, iar acest blocaj le perturbă activitatea.

Citeşte şi Kim Jong-un şi-ar fi înscenat moartea pentru a-i prinde pe „trădători”. Ipozeză şoc în cazul dispariţiei liderului nord-coreean

Încă de la începutul lunii, autoritățile au blocat accesul cetățenilor în oraș, ceea ce a îngreunat viețile multora dintre noi. Pe lângă trenurile de pasageri și locuitorii care călătoresc pe jos sunt blocați„, a declarat un localnic, pentru postul de radio amintit.

Mulți localnici suspectează că închiderea orașului are legătură cu coronavirusul, însă autoritățile de la Phenian nu au oferit vreo explicație oficială pentru această măsură. Pe de altă parte, alți locuitori cred că ar fi vorba despre vizita unuia dintre oamenii importanți ai regimului.